Pročistite vodu sa ovim FILTEROM koji možete sami napraviti

Pročistite vodu sa ovim FILTEROM koji možete sami napraviti

Rešenje ipak postoji jer vodu za piće možete pročistiti i koristeći aparat za filtriranje kojeg vrlo lako možete napraviti sami

 

 

 

foto: Pixabay.com

 

 

 

Aparat za filtriranje vode dobro bi došao u domu, ali njegova cena može nas odvratiti od ideje da ga kupimo. Rešenje ipak postoji jer vodu za piće možete pročistiti i koristeći aparat za filtriranje kojeg vrlo lako možete napraviti sami.

 

 

 

Aparat za filtriranje vode u domu lako i jeftino možete napraviti sami, a za to će vam trebati:
– plastična boca s užim gornjim delom
– nožić
– šilo
– vata
– 20 kapsula aktivnog ugllja

 

foto: Pixabay.com

Vodu za piće možete pročistiti i koristeći aparat za filtriranje kojeg vrlo lako možete napraviti sami od plastične boce i aktivnog uglja.

 

Postupak:
1. Nožićem odrežite dno plastične boce po širini.
2. Na čepu boce šilom izbušite što više sitnih rupica, a zatim vratite čep na bocu.
3. Komadiće vate ugurajte u uži gornji deo boce. Uzmite 10 kapsula aktivnog uglja i razmrvite ih u prah pa sipajte u bocu. Razmrvite i preostalih 10 kapsula pa i njih sipajte u bocu. Stavite još vate u grlo boce pa je dobro zatvorite.

 

 

 

 

Filter je sada spreman za upotrebu, a koristite ga tako da sipate vodu u bocu koja pročišćena zatim curi u čistu posudu postavljenu ispod boce.

Aktivni ugalj često se koristi u medicini pa je poznat po svojem svojstvu upijanja organskih i anorganskih otrova, boja, mikroorganizama i toksina, pa tako zadržava i štetne tvari iz vode za piće koja tako postaje puno zdravija.

 

 1,101 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *