PROBAJTE DA NE GOVORITE OVIH 7 RIJEČI I ZVUČAT ĆETE PAMETNIJE

PROBAJTE DA NE GOVORITE OVIH 7 RIJEČI I ZVUČAT ĆETE PAMETNIJE

 

 

 

 

Ma apsolutno. To je nevjerojatno! Mislim ono… I vaš je svakodnevni vokabular pun ovih poštapalica? Savjetujemo vam da ih više ne koristite jer ćete tako zvučati – pametnije. Evo kojih je to sedam riječi koje biste trebali izbaciti iz rječnika kako biste ostavili dojam vrlo pametne osobe

Nekih govornih poštapalica trebali biste se zauvijek riješiti

 

1. Ono
Jedne od najučestalijih poštapalica trebali biste se riješiti čim prije. Probajte izbrojati koliko puta je izgovorite u par minuta i ostat ćete ‘zabezeknuti’. Koncentrirajte se dok govorite i kroz kratko vrijeme trebali biste prestati upotrebljavati ovu zamjenicu.

 

 

 

2. Doslovno
Kada se nešto stvarno dogodilo nema potrebe naglašavati da je to doslovno. Mnogi ovu riječ koriste u svom vokabularu kako bi se činili pametnijima, ali njena uporaba govorniku zapravo ne čini dobro.

 

 

 

3. Apsolutno
Dodavanje ove riječi u većini rečenica je suvišno. Nešto je ili važno ili nije. Apsolutno važno ne čini da je nešto više važno.

 

 

 

4. Stvarno
Želite li nešto naglasiti izaberite neku drugo riječ umjesto stvarno koja se već toliko uvriježila u naš rječnik da je postala pretjerana.

 

 

 

5. Nevjerojatno
Ovaj pridjev koristi se za naglašavanje nečega što je vrijedno čuđenja, divljenja ili pak zgražanja. Ipak, sudeći prema tome koliko je neki upotrebljavaju čini se kao da je sve postalo nevjerojatno.

 

 

 

6. Iskreno
Zar inače uglavnom govorite laži ako određene izjave prethodno morate naglasiti s riječi ‘iskreno’? Upravo na taj način stručnjaci objašnjavaju često uporabu ovog pridjeva.

 

 

 

7. Samo
Ovaj veznik često se upotrebljava izvan svoje svrhe kao riječ koja ‘popunjava’ rečenicu, ali rečenicu samo čini slabijom, a ne snažnijom.

 

 

 

 

 

 

 

 1,356 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *