PRITISNITE PRST I DRŽITE 60 SEKUNDI: DEJSTVO KOJE OVO IMA NA ORGANE ĆE VAS ODUŠEVITI!

PRITISNITE PRST I DRŽITE 60 SEKUNDI: DEJSTVO KOJE OVO IMA NA ORGANE ĆE VAS ODUŠEVITI!

Kada osjećamo bol, prvo ćemo se obratiti ljekaru ili posegnuti za kutijom lijekova! Međutim, nakon ovog teksta, uvidjećete da nije potrebno trovati se hemijom, niti čekati u punim čekaonicama doma zdravlja, te tako pokupiti još gori virus. Sve poznatija metoda – refleksologija, tvrdi da je svaka tačka u tijelu na neki način povezana sa našim šakama.

 

 

prst-pritisnuti

 

Palac je spojen sa srcem i plućima. Ukoliko otežano dišete, protrljajte palac i povucite ga. Kao rezultat, otkucaji vašeg srca, trebalo bi da se uspore.

Kažiprst je spojen sa debelim crijevom i želucem. Patite li od zatvora ili bolova u stomaku? Pritisnite kažiprst, protrljajte ga u trajanju od 60 sekundi, a potom ga povucite. Vrlo brzo ćete primijetiti poboljšanje.

Srednji prst je povezan sa srcem, tankim crijevom, krvnim i respiratornim sistemom. Ispružite prst i protrljajte ga svaki put kada tokom putovanja osjetite mučninu, vrtoglavicu ili nesanicu.

 

 

 

Prstenjak – Ovaj prst ima jak uticaj na vaše raspoloženje, pa ukoliko osjećate da ćete pasti u depresiju, masirajte ovaj prst i ubrzo ćete osjetiti osjećaj mira i opuštanja.

Mali prst je povezana sa bubrezima, čak i sa glavoboljom i bolom u mišićima na vratu. Masirajte mali prst i osjetićete veliko olakšanje!

 

 

 

Dlanovi su spojeni sa nervnim sistemom, pa ako želite da zaštitite svoje psihičko zdravlje, onda vam toplo preporučujemo pljeskanje dlanovima. To će podstaći cirkulaciju, a i vi ćete se osjetiti znatno bolje!

 

 

 

 

(mondo)

 2,044 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *