PRITISAK NA NOVAKA ĐOKOVIĆA DA SE VAKCINIŠE SE NASTAVLJA! UCJENE OD STRANE MEDIJA!

PRITISAK NA NOVAKA ĐOKOVIĆA DA SE VAKCINIŠE SE NASTAVLJA! UCJENE OD STRANE MEDIJA!

Novak Đoković ponovo je centralna tema u australijskim medijima, iako ima još mnogo vremena do Australijan opena.

Vakcinacija je i dalje centralna tema u Viktoriji, državi u kojoj će se održati Australijan open na početku 2022. godine.

Novak Đoković će tu napasti 21. Grend slem, jubilarni 10. u Melburnu, što bi bio apsolutni rekord.

Ove godine, veličanstveno je započeo godinu, iako je bio na udaru kritika zbog stavova i molbi koje je uputio za pomoć teniserima koji su bili u rigoroznom karantinu.

Sada je na udaru televizijskih priloga, pa je „7news“ kao centralnu figuru postavio Novaka, uz izjave premijera Viktorije Danijela Endrjuza, koji je rekao „da nikakve titule neće pomoći Novaku ukoliko se ne vakciniše“.

„Te titule te neće zaštiti. Jedina titula koja će te zaštiti je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu“, naveo je Endrjuz.

Inače, dan ranije, američki mediji tvrdili su da je Novak vakcinisan, jer je fotografisan na festivalu na koji je moguće ući samo sa potvrdom o vakcinaciji.

Zanimljivo je da je ovaj put u Novakovu odbranu stao Ben Rotenberg, koji ga često ne štedi. Poručuje da se u Australiji previše u fokus stavlja Novak, jer 50 posto tenisera ili teniserki nije vakcinisano.

Sam Novak dugo se uopšte nije ni oglašavao povodom ove teme, krajem avgusta je imao samo jednu izjavu koja je opet podigla prašinu.

“Šest meseci izostanka sa turnira prethodne godine nije bilo lako ni za koga od nas. Takođe, nije bilo lako ni živeti u takvim okolnostima. Ljudi širom sveta su bili u velikim problemima. Nisam u poziciji da govorim o tome jer nisam ekspert, ne mogu da debatujem o razlozima zašto stadioni ne mogu da budu puni i da li će vakcine pomoći ili ne oko tog problema. Smatram da bi to trebalo da bude lična odluka – da li ćete se vakcinisati ili nećete. Nadam se da će tako i ostati. To je opcija koju ja podržavam“, rekao je Novak krajem avgusta.

 

 

 

NULTATACKA.RS

 1,282 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *