PRIMARIJUS DR ROGANOVIĆ: UMIRU POTPUNO VAKCINISANI LJEKARI!

PRIMARIJUS DR ROGANOVIĆ: UMIRU POTPUNO VAKCINISANI LJEKARI!

Diktatura skrivena pod plaštom zaštite od korona virusa ulazi u svoju novu fazu. Pored svakodnevnog nepouzdanog

Kovid propusnice bi trebalo da omoguće slobodno kretanje i ulaske u neke javne ustanove, restorane, kafiće, bioskope i sl. vakcinisanim osobama, jer su one, navodno, zdrave, nisu zarazne za druge, verovatno i prosvećeniji deo društva, a ne ,,zatucani” kao oni nevakcinisani. Moramo se oštro suprotstaviti takvoj meri koja nema utemeljenje u zakonu, njome se sprovodi direktna segregacija (diskriminacija ljudi na osnovu različitosti- vakcinisan /nevakcinisan) i diskriminacija naših građana, ograničavaju se ljudska prava i slobode i ima za cilj dodatan pritisak na stanovništvo. Podsećamo da ove vakcine po zakonu nisu obavezne i u tom smislu se ne sme vršiti nikakav pritisak na stanovništvo i uskraćivanje prava na slobodu izbora uvođenjem kovid propusnica.Sloboda izbora je neprikosnovena, otuda i naša peticija Stop prisilnoj vakcinaciji i diskriminaciji dece kovid 19 vakcinama https://www.peticije.online/stop_covid_diskriminaciji

U tom smislu je jasan Ustav Republike Srbije koji u članu 21 kaže:

Zabranjena je svaka diskriminacija, neposredna ili posredna, po bilo kom osnovu, a naročito po osnovu rase, pola, nacionalne pripadnosti, društvenog porekla, rođenja, veroispovesti, političkog ili drugog uverenja, imovnog stanja, kulture, jezika, starosti i psihičkog ili fizičkog invaliditeta.

Uvođenje kovid propusnica nije ni medicinski svrsishodno, a ni etički ispravno, jer najnoviji podaci o velikom broju zaraženih i hopitalizovanih pacijenata koji su vakcinisani i revakcinisani govori da vakcina nije sigurna zaštita, tako da i osoba nosilac kovid propusnice može biti zarazna za druge. Čak i prema izjavi člana kompromitovanog Kriznog štaba, dr Kona, svaka treća zaražena osoba je vakcinisana. Takođe, iako se pokušava prikrivanje i medijsko manipulisanje, u javnosti su se pojavile pouzdene informacije da je prethodnih dana u bolnici u Novom Pazaru od 16 hospitalizovanih osoba 14 bilo vakcinisano i revakcinisano, da je u čačanskoj bolnici više od polovine primljenih pacijenata bilo sa primljene obe doze vakcine. U Domu zdravlja u Prokuplju su, nažalost, preminula i dva lekara koja su bila potpuno vakcinisana.

Mišljenja smo da uvođenje kovid propusnica može napraviti dodatne konfrontacije i u onako napetim društvnim odnosima, da dovede do još većeg podozrenja između vakcinisanih i nevakcinisanih osoba. Umesto toga treba raditi na smirivanju tenzija. Niko ko je vakinisan ne treba da se oseća superiornim niti nevakcinisan inferiornom osobam, jer smo u problemu i jedni i drugi, zaražavamo se i jedni i drugi. Ni onaj ko se vakcinisao nije kriv zbog pristanka na tu proceduru, učinio je to iz najbolje namere, verovatno izmanipulisan od strane ,,krojača” naše sudbine i ne treba da se oseća krivim, kao ni nevakcinisana osoba vođena smernicama utemeljenim u činjenicama i medicinskim dokazima.

I šta nam preostaje? Pa, zajednička borba. Borba za istinu i pravdu. Borba činjenicama i dokazima. Borba za zdravlje i svetinju života svakog pojedinca. Borba za očuvanje smisla života. Vakcinisani i nevakcinisani, ujedinimo se u potrazi za istinom i zdravljem! Nasilju, segregaciji i protivustavnim manipulacija –ne! Humanoj i bezbednoj imunizaciji – da, slobodi izbora – da, Hipokratovoj zakletvi ( „Ne naudi!“ ), zdravstvenoj bezbednosti i visokoj etičnosti lekarskog poziva – da, da i da!

Primarijus dr Milan Roganović

Lekari i roditelji za nauku i etiku

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

NultaTačka/SrbinInfo

 1,366 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *