Pred spavanje stavite pod jezik malo meda i soli…Riješite se depresije, krvnog pritiska…

Pred spavanje stavite pod jezik malo meda i  soli…Riješite se depresije, krvnog pritiska…

Slikovni rezultat za med i so

 

 

Stavite pod jezik ova dva sastojka, probudićete se preporođeni: Riješite se depresije, krvnog pritiska i apetita!

 

Radi se o mješavini meda i ružičaste himalajske soli koja se prije spavanja stavi pod jezik. Ova so je zaista posebna, ona pomaže našem tijelu da postane alkalno i tako se uspješnije bori protiv raznih bolesti

Takođe, pomaže u regulaciji serotonina, što je vrlo važno u borbi protiv depresije. Serotonin je neurotransmiterska hemikalija koja reguliše mišićne kontrakcije, reguliše tjelesnu temperaturu, apetit i bol, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim pritiskom i disanjem.

 

Kada je balans serotonina u tijelu poremećen, dolazi do depresije i ostalih poremećaja u ponašanju, na primjer do poremećaja spavanja.

 

Ovaj hormon zovu i – hormonom spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči uveče i tokom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.

 

Osim toga, melotonin štiti naše tijelo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer podmlađuje ćelije i smanjuje šansu od razvoja bolesti vezanih za starost. Inače, kako starimo, naše tokelo ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto djeca spavaju više, a stariji ljudi manje.

 

 

Pomiješajte pet kašičica meda sa kašičicom soli i to stavite u teglicu. Svako veče proke spavanje stavite malo pod jezik.

 1,770 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *