ZA OVAJ PRAH MORATE ZNATI: U SAMO DVIJE MINUTE ‘UBIJA’ SVE BOLOVE U TIJELU!

ZA OVAJ PRAH MORATE ZNATI:  U SAMO DVIJE MINUTE ‘UBIJA’ SVE BOLOVE U TIJELU!

 

 

U ljudskom tijelu magnezijum kao hemijski element ima veliku ulogu. Najviše je prisutan u zubima i kostima, čak 60 do 65 posto, dok je ostatak u mišićima, stanicama i krvi. Uključen je u mnoštvo enzimskih reakcija, bitnih za mnoge životne procese. Neke od tih funkcija su stvaranje bjelančevina, kao i stvaranje energije i njen prijenos, skladno funkcionisanje živčanog, endokrinog i kardiovaskularnog sistema, jačina kostiju i zubi.

A ako vas muče učestali bolovi u mišićima i zglobovima, koji su nastali uslijed iznenadne povećane aktivnosti, kao i suha koža, imamo rješenje za vas. Isprobajte domaći magnezijum losion, odnosno ulje magnezijuma, koje može riještii sve te probleme u jednom potezu!

 

Kao što možda već znate, magnezijum je ključni mineral u ljudskom tijelu, koji je neophodan svim stanicama u tijelu, kako bi mogle pravilno funkcionisati, piše “HealthyDefiniton”. Čak 300 hemijskih procesa u tijelu zahtjeva prisustvo magnezija, što znači da ga moramo unosimo u dovoljnim količinama svakog dana.

Ovo su neke od funkcija magnezijuma u tijelu:

Popravlja zdravlje kostiju

Reguliše nivo energije

 

 

Pospješuje apsorpciju vitamina D iz sunca

Ubrzava zacjeljivanje rana

Ublažava upale

 

 

Stimuliše cirkulaciju

Snižava rizik od dijabetesa

Osim prehrane, postoji još jedan način da unesete magnezijum u tijelo, i to prečicom – kroz kožu. Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos (za žene 280-300 mg, za muškarce 270-400 mg), a za to vam je potrebna samo vruća voda i magnezijum hlorid, piše Novi.

Recept za domaći magnezijum losion (ulje)

 

 

 

Sastojci:

 

3 kašike vruće vode,

pola šoljice magnezijum hlorida

Priprema i primjena:

Sve što trebate napraviti jeste pomiješati vodu s ovim moćnim prahom i nanesete na kožu! Pomoću ovog losiona, možete se osloboditi bolova u kostima i mišićima – samo utrljajte losion na bolno mjesto i sačekajte 2-3 minute. Bit ćete oduševljeni rezultatom!

 

 

 

 

 

hayat.ba

 2,491 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *