Postoji 6 tipova sala: Evo kako se riješiti svakog od njih!

Postoji 6 tipova sala: Evo kako se riješiti svakog od njih!

Istraživanje koje se bavilo analizom tipa i oblika tijela, kao i načina gojenja, ukazuje na 6 različitih tipova sala, u zavisnosti od toga u kojem dijelu tijela se najviše akumulira.

 

 

 

 

 

Postoji na stotine načina i preko hiljadu trikova kako da dostigneš željenu težinu i ukloniš višak sala. Međutim, problem je u tome što jedan način gubitka kilograma može da pomogne jednoj osobi, ali ne i svima koji se odluče da na taj način smršaju i riješe se viška kilograma.

Razlog tome je što svi imamo drugačije tijelo i drugačije se gojimo. Način na koji se debljamo je takođe različit, kao i metod koji nam može pomoći da se riješimo neželjenih kilograma.

 

 

 

Istraživanje koje se bavilo analizom tipa i oblika tijela, kao i načina gojenja, ukazuje na 6 različitih tipova sala, u zavisnosti od toga u kojem dijelu tijela se najviše akumulira.

 

 

 

Salo u gornjem dijelu tijela

Nagomilava se ukoliko unosiš više kalorija nego što ih trošiš, pa je glavni razlog zašto se ono stvara – prejedanje i neaktivnost.
Kako bi ga se riješili bavite se aerobikom, hodajte, trčite ili plivajte minimum 30 minuta svakog dana. Prestanite sa konzumiranjem vještačkog šećera i zaboravite na slatka pića i hranu koja vas ne zasiti, već prevari i na taj način unosite mnogo više kalorija nego što bi trebalo.

 

 

 

Salo u donjem dijelu abdomena
Uzrokuju ga stres, anksioznost i depresija. Izbegavaj stres i nauči kako da se relaksiraš, jer se stres hormon kortizol akumulira u stomaku. Najbolje rješenje je meditacija i vježbe disanja. Pijte zeleni čaj, koji je odličan u sagorijevanju masti, kao i za smirenje.

 

 

 

 

Salo u donjem dijelu tijela
Može da nastane kao rezultat povećanog unosa glutena u ishrani, pa bi dobra ideja bila da probate ishranu bez glutena.
Kao vježba dobro će doći penjanje uz stepenice, koje će da sagori salo sa butina veoma efikasno i zategnuće mišiće na nogama.
Ne preskačite doručak, jer time aktivirate metabolizam odmah poslije ustajanja. Tako nestaje glad kasnije u toku dana ili kasno uveče.

 

 

Otečen stomak
Veliki unos alkohola može da dovede do povećanja stomaka, pa zato počnite da brojite pića, ako želite da vam stomak bude ravan. Smanjite alkohol jer mnoge kalorije iz njega završavaju kao salo na stomaku, koje kasnije izaziva druge zdravstvene probleme.
Podijelite dnevni unos hrane na više manjih obroka koji će ubrzati metabolizam i pomoći će da imate energije tokom cijelog dana.

 

 

 

Salo na donjem dijelu tijela uključujući i noge
Ovaj problem imaju žene koje imaju probleme sa venama, ali i trudnice, kada može doći do oticanja nogu.

Oticanje se sprječava smanjenim unosom soli koja izaziva zadržavanje tečnosti u organizmu.
Nemojte sjediti nepomično duže od 30 minuta, a uvijek se trudite da stojite pravo i lijepo hodajte. Najbolje bi bilo da legnete i malo podignete noge kako bi spriječili nagomilavanje tečnosti u nogama.

 

 

 

Veliki stomak sa salom na leđima

Neaktivnost dovodi do pojave sala na stomaku i leđima, pa zato odmah počnite da vježbate.
Potrudite se da dovoljno spavate, jer nedostatak sna dovodi do hormonskih promjena, povećanja apetita i dovodi do gojenja i gomilanja sala u predjelu stomaka i leđa.
Hrana bogata vlaknima može da vam pomogne, da smanji apetit i da vam stomak i leđa lijepo izgledaju.
Zapamtite da zdrava ishrana i aktivan način života imaju najbolji uticaj na vaš izgled, bez obzira na oblik tijela koji imaš. Budite umjereni, a prije bilo kakave promjene u dosadašnjim navikama u ishrani, obavezno se posavjetujte sa ljekarom.

 

 

 

 

 

izvor: aura

 1,066 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *