Pojavila se studija koja daje moguće objašnjenje smrti od miokarditisa kod vakcinisanih sportista

Pojavila se studija koja daje moguće objašnjenje smrti od miokarditisa kod vakcinisanih sportista

Brojni vrhunski sportaši umrli su 2021. od srčanih problema povezanih s injekcijama SARS-CoV-2. Pojavila se studija koja je pokušala objasniti mehanizam, sugerirajući na taj način uzročnu vezu.

U 2021. godini zabilježen je povećan broj slučajeva miokarditisa kod mladih ljudi i sportaša. Broj iznenadnih smrti među profesionalnim sportašima sada je iznad prosjeka. Studije pokazuju značajnu povezanost s mRNA cjepivima. Problem je posebno izražen kod muških i mladih sportaša.

Preprint studija objavljena u veljači ispitivala je moguće uzroke ovih komplikacija nakon injekcija SARS-CoV-2. Autori izvještavaju o nalazima obdukcije adolescenata koji su umrli od miokarditisa tri do četiri dana nakon primjene Pfizer preparata. Kardiolog Alessandro Capucci skrenuo je pozornost na studiju o La Bussola Quotidiana.

Studiju možete pročitati ovdje.

Prema studiji, razlog za ove smrti mogla bi biti povećana razina kateholamina. Odgovori kateholamina, koji su već visoki u mladih muških sportaša, pretjerano su izraženi kod cijepljenih sportaša, u usporedbi s razinama prije cijepljenja i necijepljenim sportašima.

Autori su primijetili da osobito muški sportaši već imaju tendenciju da imaju visoke razine aktivnih kateholamina čak i u mirovanju. Osim toga, mladi i muškarci imaju višu razinu od osoba starijih od 40 godina i žena.

Postoji mogućnost da će se razine kateholamina, koje su već visoke posebno kod muških sportaša, ponovno povećati nakon injekcije SARS-CoV-2, što će dovesti do nekroze dijelova tkiva srčanog mišića. Iako miokarditis može izazvati sam Covid-19, čini se da se srčane aritmije češće javljaju nakon uboda nego nakon bolesti – što bi moglo opravdati očito veću učestalost iznenadnih smrti.

Neovisne autopsije smrtnih slučajeva uzrokovanih mRNA cjepivom COVID-19 u različitim geografskim regijama zaključile su da je miokarditis izazvan kateholaminima primarni uzrok smrti u svim slučajevima.

“Epidemiološki, obdukcijski, molekularni i fiziološki nalazi dosljedno i snažno upućuju na to da su povišene razine kateholamina kritični prediktor pokretanja miokarditisa izazvanog mRNA-Covid-19 cjepivom i moguće iznenadne smrti kod vrhunskih sportaša.”

 

 

 

https://www.logicno.com/

 1,420 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *