POGLEDAJTE SNIMAK IZ FRANCUSKE KOJI PRIKAZUJE POLICIJU KOJA ZABRANJUJE KUPCIMA DA UĐU U PRODAVNICU JER NEMAJU COV PASOŠ!

POGLEDAJTE SNIMAK IZ FRANCUSKE KOJI PRIKAZUJE POLICIJU KOJA ZABRANJUJE KUPCIMA DA UĐU U PRODAVNICU JER NEMAJU COV PASOŠ!

Video zapis iz Francuske prikazuje bespomoćne kupce koje policija blokira da uđu u supermarket jer nemaju COVID pasoše.

Na snimku se vidi kako ljudi sa kolicima za kupovini pokušavaju da uđu u prodavnicu.

,,Sada ljudima uskraćuju pristup osnovnim namirnicma u Francuskoj ukoliko se ne vakcinišu protiv virusa sa stopom preživljavanja od 99,7%”- jedan je od komentara na tviteru.

 


 

 

Iako francuski zakon o COVID pasošu nalaže dokaz o vakcinaciji za ulazak u veće trgovačke centre, oni sa površinom manjom od 20.000 kvadratnih metara trebalo bi da budu izuzeti od takvih restrikcija.

Prema ovom drakonskom zakonu, ljudima u Francuskoj koji uđu u kafić ili restoran bez COVID pasoša preti 6 meseci zatovra, dok se vlasnicima preduzeća koji ne provere status gosta ,,smeši” kazna zatvora u trajanju od jedne godine i novčana kazna u visini od 45.000 evra.

Kao što smo istakli ranije ove nedelje, anegdotski dokazi ukazuju na to da mnoga preduzeća ne proveravaju pasoše COVID-a a na slikama iz gradova mogu se videti i prazne bašte kafića i restorana.

Iako je policija načinila vidljivu predstavu sa patrolama koje su prvog dana proveravale da li gosti kafića imaju covid pasoše takav način rada je utihnuo.

 

Međutim, ljudima koji ne mogu da dokažu da li su se vakcinisali i dalje je zabranjeno korišćenje međugradskog prevoza.

Predsednik Francuske, Emanuel Makron prošle nedelje je na smešan način branio covid pasoše tvrdeći da oni štite slobodu ljudi, kao što je zaključavanje građana radi njihove sigurnosti.

 

 

NULTATACKA.RS

 2,274 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *