POČELO JE! NEVAKCINISANE MEDICINARE IZ UKC NIŠ PREBACUJU U ADMINISTRACIJU!

POČELO JE! NEVAKCINISANE MEDICINARE IZ UKC NIŠ PREBACUJU U ADMINISTRACIJU!

Svi radnici Univerzitetskog centra Niš koji su odbili vakcinaciju protiv korona virusa biće prebačeni na administrativne poslove, ali im plate neće biti smanjene, potvrdio je direktor UKC-a Zoran Perišić. Kako navodi, ova odluka neće uticati na kvalitet lečenja jer imaju dovoljno radnika, a da im je prioritetan cilj da zaštite pacijente.

Procenat vakcinisanih radnika u UKC-u je veliki, ali svi oni koji nisu primili vakcinu više neće biti u direktnom kontaktu sa pacijentima, objavile su „Južne vesti„.

 

– Smatram da radnici UKC Niš koji nisu vakcinisani i mogu biti lakše inficirani nego drugi, njihov kontakt i rad u jedinicama intenzivne nege i rad sa pacijentima može ugroziti pacijente i zbog toga smatram da je bezbednije za naše pacijente, a to je suština našeg rada – zdravlje pacijenata, da je bezbednije da budu na radnim mestima na kojima nemaju toliko ili nemaju uopšte kontakt sa pacijentima – navodi Perišić.

 

 

Odličan odziv stanovništva za imunizaciju u UKC Niš - JUGPRESS

 

Kako ističe, reorganizacija ne bi trebalo da utiče na visinu plate.

– Ne verujem, mislim da ne. Oni zadržavaju svoj koeficijent i mislim da neće biti promene u platama – dodaje Perišić.

Iako će ova odluka smanjiti broj onih koji brinu direktno o pacijentima, Perišić kaže da pacijenti zbog nje neće ispaštati jer Klinički ima dovoljno radnika. Iako nema tačne podatke koji broj radnika će preći u administraciju, navodi da je skoro 90 odsto lekara vakcinisano.

Perišić još jednom apeluje na sve da se vakcinišu i objašnjava da se situacija usložnjava – a to potvrđuje i podatak da na dečijem odeljenju ponovo imaju pacijente sa simptomima korone. Kod dvoje je virus potvrđen, dok je hospitalozovano sedam.

 

 

 

 

 

NultaTačka/SrbijInfo/JužneVesti

 2,625 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *