PIVSKI KVASAC RJEŠAVA osteoporozu, anemiju, visok pritisak, akne, gripu… NABAVITE GA!

PIVSKI KVASAC RJEŠAVA osteoporozu, anemiju, visok pritisak, akne, gripu… NABAVITE GA!

Zdravstvena svojstva pivskog kvasca nisu uvijek bila poznata čovjeku. Ipak, kroz kratku povijest korištenja u proizvodnji piva i u kuhinji, uvidjela su se bogata nutritivna svojstva ovog kvasca.

Pivski kvasac je u biti živi mikroorganizam, koji svojim djelovanjem pretvara šećer i sladovinu u etilni alkohol i ugljični dioksid. Ove dvije stavke su od velike važnosti u proizvodnji piva. Ipak, kako se na ovim bavimo isključivo zdravljem čovjeka, okrenuti ćemo se ljekovitim svojstvima pivskog kvasca i spomenuti zbog čega je to tako tražena namirnica u liječenju.

Kvasac obiluje vitaminima skupine B a to su vitamin B1, B2, B5, B6, B12 i drugi. Samo jedan gram pivskog kvasca u sebi sadrži 150 mikrograma tiamina, odnosno vitamina B1, 50 mikrograma riboflavina, odnosno vitamina B2, te 400 mikrograma niacina, odnosno vitamina B3.

Slikovni rezultat za PIVSKI KVASAC

 

Pored navedeni u toj količini pivskog kvasca pronalazimo i 40 mikrograma piridoksina, odnosno vitamina B6, 100 mikrograma pantotenske kiseline, odnosno vitamina B5, 1.25 mikrograma biotina, 3.35 mikrograma kolina, 4.4 miligrama inozitola te 5 mikrograma folne kiseline.

Pivski kvasac je bogat i mnogim mineralima poput željeza, mangana, natrija, kalcija, cinka, kalija, bakra i magnezija.

Također, u pivskom kvascu pronalazimo i tragove selena, a selen je jedan od najpoznatiji antioksidanata koji štite stanice i tkivo od oštećenja slobodnim radikalima. Selen djeluje kao stimulans za imunološki sustav, tako što podupire proizvodnju antitijela u našem organizmu.

 

 

 

Kao izvor kroma pivski kvasac je među najboljim prehrambenim proizvodima.

 

Komponente germanija koje pronalazimo u pivskom kvascu imaju više zdravstvenih učinaka na ljudski organizam. Ove komponente jačaju otpornost našeg organizma prema virusnim infekcijama i gripi, te sudjeluje u reguliranju povišenog krvnog tlaka. Također, uz pomoć ovih komponenti, pivski kvasac jača naš imunološki sustav i djeluje antikancerogeno.

 

 

Zbog bogatog sadržaja minerala i oligoelemenata, pivski kvasac je izvrstan dodatak u kuhinji. Točnije, on je dobar dodatak prirodnoj hrani. Naime, minerali koje pronalazimo u pivskom kvascu pomažu nam protiv stresa, osteoporoze, anemije i sličnih oboljenja.

 

 

 

Kvasac djeluje i protiv kisele žuči, akni i drugih sličnih oboljenja na koži. Također, kvasac pomaže u liječenju čira na dvanaestpalčanom crijevu i želucu.

Kvasac je pronašao svoje mjesto i u kozmetici. Naime, zbog pozitivnog i ljekovitog djelovanja na ljudsku kožu kvasac je našao primjenu u tretiranju kože za ljepotu. On pomaže u borbi protiv akni, ekcema i infekcija kože. Također, kvasac jača zube i nokte.

 

 

 

 

 

izvor: narodnilijek

 1,648 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *