Pitate li se koliko voća smijete jesti u toku dana?

Pitate li se koliko voća smijete jesti u toku dana?

Slikovni rezultat za voce

 

 

 

MOGUĆE je pretjerati i s konzumacijom voća.

 

Sjećate se kad ste bili manji i tražili nešto slatko od roditelja, a oni bi vam često rekli nešto toliko iritantno: “Uzmi jabuku!”

Sada ste dovoljno veliki da znate da vas voće ne može zasititi poput čokolade, no u svakom slučaju, to je svakako zdravija opcija, kako za vaše cjelokupno zdravlje, tako i za vašu liniju.

 

 

 

No, ponekad svjesno ili nesvjesno, zanemarujemo činjenicu da i voće u sebi sadrži šećere pa bi i na njegov unos trebali pripaziti jednako kao i na unos bilo kojih drugih namirnica.

To nipošto ne znači da biste trebali izbaciti voće s vašeg tanjura, već samo da biste ubuduće trebali pripaziti na to koliko ga i u kojem obliku jedete.

 

 

Smoothieji su apsolutno najgora varijanta konzumacije ovih namirnica, jer su i najkaloričniji, a rijetko kada popijete samo jedan. Pa kako jesti voće? Uvijek je najbolje svježe i količinski, otprilike dvije šalice voća dnevno. Također, neki stručnjaci tvrde kako ga je najbolje jesti u jutarnjim satima.

 

 

 

 

 

 

No, ponovno ističemo, iako i voće može biti kalorično, to je ništa u usporedbi s kalorijama koje unosite u organizam kroz slatkiše. Zato, zgrabite tu bananu ili grožđe te samo ne pretjerujte.

 

 

 

izvor: index

 1,335 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *