Pijete zeleni čaj? OVO JE NJEGOVA OPASNA STRANA koju ne poznajete

Pijete zeleni čaj? OVO JE NJEGOVA OPASNA STRANA koju ne poznajete

Zeleni je čaj iznimno zdrav i preporučljiv, osobito kao zamjena za kavu, ali i brojne druge situacije. Opće je poznato da ima značajnu ulogu u usporavanju razvoja raka prostate, da aktivno štiti od gripe, smanjuje stres i daje tijelu energiju, snizuje kolesterol.

 

 

Osim toga, izvrstan je saveznik u mršavljenju pa topi masne naslage, no stručnjaci ipak upozoravaju na njegovu lošu stranu, a toj je da može omesti djelovanje lijekova za hipertenziju.

 

Slikovni rezultat za zeleni caj

Naime, zeleni čaj obiluje taninom koji može ograničiti apsorpciju željeza iz voća i povrća. Pijete li čaj s limunom (obogaćen vitaminom C), poništit ćete taj učinak.

 

 

Zeleni se čaj ne smije miješati s nizom lijekova i to baš stoga što sadrži kofein. Kako biste točno znali što smijete piti, a što ne, posavjetujte se s liječnikom, posebno ako imate većih zdravstvenih problema.

Istraživači Medicinskog fakulteta Fukoshima otkrili su da zeleni čaj može i smanjiti djelovanje određenih lijekova za gripu i prehlade pa savjetuju oprez i razgovor s liječnikom prije uporabe.

 

 

 

 

 1,064 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *