PET AYURVEDSKIH JUTARNJIH RITUALA KOJI ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT!

PET AYURVEDSKIH JUTARNJIH RITUALA KOJI ĆE VAM PROMIJENITI ŽIVOT!

Znanje o životu, kako bismo bukvalno mogli prevesti riječ ayurveda, staro je više od 5000 godina, razvilo se na području Indije i bavi se proučavanjem balansiranja uma, duha i tijela te životom u skladu s prirodom. Ukoliko biste željeli promijeniti životni stil i uvesti nekoliko zdravih navika, pokušajte s ovih 5 rituala koji će vam omogućiti zdrav početak dana.

 

ritual

 

 

1. Probudite se prije zore
Buđenje u 4 ujutro možda nikada neće moći postati dio vaše dnevne rutine, međutim 6 sati već zvuči kao realniji cilj koji je moguće postići.
Ljudski organizam savšeno je podešen i prati ritam prirode. Želite li izjutra ugrabiti dovoljno energije i ostatak dana uživati u njenim plodovima, krenite na spavanje što ranije kako biste mogli ustati s prvim zrakama sunca.

 

 

2. Dobro iščetkajte jezik
Ova drevna ayurvedska praksa čišćenja toksina iz usne šupljine vrlo je važna na početku dana, između ostalog i zato što su usta točka iz koje kreće probava.
Ribanje jezika četkicom za zube također potiče lučenje sline, što ipak u konačnici povoljno utječe na probavu i metabolizam tijekom dana.

 

 

 

3. Popijte čašu tople vode i limuna
Popijete li limun pomiješan s mlakom vodom, stimulirat ćete probavni sistem jer ćete poboljšati sposobnost tijela da apsorbira hranjive tvari.
Recept je jednostavan, jedan limun iscijedite u šalicu, zalijte ga s mlakom vodom i obavezno popijte na prazan želudac.

 

 

 

4. Isperite nos
Ispiranje nosa (nazalno čišćenje) u prošlosti se koristilo kako kako bise pročistio nos i smirio um, a izvodi se pomoću posude za ispiranje nosa koju možete kupiti u ljekarni.
Postupak se svodi na ispiranje nosa pomoću vode koja struji kroz nos i pritom čisti sve nečistoće.

 

 

 

5. Savladajte neku opuštajuću i stimulirajuću tehniku disanja
Disanje u kombinaciji s yogom, disanje u službi meditacije, duboko disanje, naizmjenično disanje – odaberite svoj stil u skladu sa svojim potrebama i kapacitetima.
Korist od ovladavanja svojim dahom je višestruka. Osim što eliminirate stres, aktivirate tijelo, te ga opskrbljujete većom količinom energije.
Može li dan bolje početi?

 

 

 

 

(aura.ba)

 1,420 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *