OSTRVO IZ PAKLA: AUSTRALIJA ĆE DA VAKCINIŠE DJECU MLAĐU OD 12 GODINA DO JANUARA

OSTRVO IZ PAKLA: AUSTRALIJA ĆE DA VAKCINIŠE DJECU MLAĐU OD 12 GODINA DO JANUARA

Nekada je ova ostrvska zemlja bila Raj, danas ona je Pakao iz kojeg je samo mali broj uspeo pobeći.

Australijska deca mlađa od 12 godina mogla bi se vakcinisati protiv Covid-19 do početka januara ako ne bude zastoja, otkrio je ministar zdravlja ove države Greg Hunt, jer vakcinacija dece uzrasta od 12 do 15 godina premašuje 70%.

Hunt je u nedelju za ABC-jev program Insajdera rekao da se očekuje da će deca mlađa od 12 godina biti vakcinisana od “prvog dela januara” i “nadamo se početkom januara”. Dodao je da je stvar “u rukama medicinskih stručnjaka”, koji “rade nezavisno” i da se “i da rešavaju sve što je brže moguće”.

Iako su planovi za vakcinaciju dece protiv Covid-19 izazvali žestoku debatu širom sveta, američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ovog meseca odobrili su upotrebu Pfizer-ove vakcine za decu od 5 do 11 godina.

Pfizer tvrdi da njegova vakcina ima efikasnost od preko 90% za decu u starosnoj grupi, iako je najmanja verovatnoća da će deca bez već postojećih bolesti pretrpeti dugotrajnu štetu od Covida.

Čak iako sama Pfizer-ova vakcina protiv covid-a može učinitu užasnu štetu od mogućih neželjenih reakcija, čak i kod potpuno zdrave dece.

Prema statističkim podacima australijske vlade, 90% stanovnika Australije starijih od 16 godina primilo je barem jednu dozu vakcine protiv Covid-19, dok je 82,8% potpuno vakcinisano. Vakcinacija je najviša u Australijskom glavnom području (ACT) i Novom Južnom Velsu, koji su udaljeni samo 5%, odnosno 9% od 100% vakcinacije, a najniža je u Queensland-u i Zapadnoj Australiji.

 

 

 

 

 

Nulta Tačka

 1,466 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *