OVO VAŽI ZA ŽENE: 5 NAMIRNICA KOJE TREBA DA IZBJEGAVAJTE POSLIJE 30. GODINE!

OVO VAŽI ZA ŽENE:  5 NAMIRNICA KOJE TREBA DA IZBJEGAVAJTE POSLIJE 30. GODINE!

Stručnjaci iz oblasti zdrave ishrane i vodeći nutricionisti, sastavili su spisak od 5 proizvoda koji se moraju izbeći nakon 30. godine. Ovo posebno važi za žene.

Na prvom mestu je šećer koji uzrokuje zapaljenske procese u telu i šteti vlaknima kolagena i elastina, koji su odgovorni za mladu i zdravu kožu. Odbacivanje čistog šećera neće rešiti problem, jer mnogi proizvodi sadrže “skriveni” šećer, čiji se iznos takođe morate regulisati.

 

 

 

 

Zatim sledi niz veštačkih začina i soseva: stručnjaci preporučuju da ih zamenite prirodnim začinima i sami kuvate sosove.

Devojkama nakon 30 godina se preporučuje da zaborave na unos testenina, dozvoljavajući sebi samo paste od celog zrna pšenice.

 

 

 

 

Treba ograničiti upotrebu peciva i belog hleba koji sadrži veliku količinu šećera i glukoze, što može ometati proizvodnju kolagena. Dajte prednost pšeničnom hlebu i korisnim slatkišima.

Suprotno svim mitovima o prednostima dijetalnih pića, stručnjaci savetuju da ih nakon tridesete isključite iz svoje ishrane jer njihov sastav negativno utiče na hormone štitne žlezde.

 

 

 

 

 

Izvor:kurir.rs

 1,526 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *