OVO SE NE SMIJE DESITI KOD NAS! POČINJE VAKCINACIJA MALE DJECE U MAĐARSKOJ, ITALIJI I ŠPANIJI

OVO SE NE SMIJE DESITI KOD NAS! POČINJE VAKCINACIJA MALE DJECE U MAĐARSKOJ, ITALIJI I ŠPANIJI

Dok se vlade zemalja Evropske unije pripremaju za prazničnu sezonu u uslovima intenzivnog širenja omikron varijante koronavirusa, Grčka i još nekoliko članica EU počele su danas da vakcinišu decu uzrasta od 5-11 godina.

Italija, Španija i Mađarska su među zemljama koje su proširile program vakcinacije na mlađe uzraste nakon što su nadležne nacionalne agencije zvanično podržale prošlomesečno odobrenje evropskog regulacionog tela za vakcinaciju dece smanjenom dozom vakcine kompanija Fajzer-Bajontek, prenosi AP.

U dečijoj bolnici u Atini od jutros je počela vakcinacije dece, a samo nekoliko sati ranije grčke vlasti su objavile da je potvrđen rekordan dnevni broj od 130 smrtnih slučajeva u Grčkoj.

Roditelji su do sada rezervisali preko 30.000 termina za vakcinaciju svoje dece mlađe od 12 godina, a među njima je i ministar obrazovanja Niki Kerameus.

 

 

 

 

Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti u utorak je izneo prognozu da će soj omikron dominirati u EU u narednih nekoliko meseci, prenosi Tanjug.

U tom kontekstu je predloženo da vlade država članica EU razmotre uvođenje putnih ograničenja i da nastave sa kampanjom vakcinacije i nabavkama dodatnih količina vakcina.

NultaTačka

 984 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *