OVO MOŽE BITI OPASNO ZA VAŠ ŽIVOT! Ako ste ovo radili, odmah prestanite!

OVO MOŽE BITI OPASNO ZA VAŠ ŽIVOT! Ako ste ovo radili, odmah prestanite!

 

Slikovni rezultat za bubuljice istiskivanje

 

 

Imali ste priliku mnogo puta da čujete ljude kako vas upozoravaju da ne dirate i ne istiskujete bubuljice po licu, a naročito one koje su se pojavile na nosu.

 

 

Nažalost, mnogi od nas to idalje rade, jer su uvjereni kako na ovaj način ne mogu da ugroze svoj život i zdravlje, a da će uljepšati svoje lice. Međutim, nismo ni svjesni da zbog te stvari, možemo da umremo!

Većina ljudi istiskuje bubuljice, iako su svjesni da na taj način može da dođe do razvoja mnogih infekcija, koje mogu biti veoma opasne za ljudsko zdravlje i život.

 

Prema riječima dermatologa, najgore mjesto na kojem možemo da diramo bubuljice jeste ”trougao smrti” te to trebamo najviše da izbjegavamo. Ovaj dio lica nipošto ne smijemo dodirivati.

 

”Trougao smrti” zahvata cijeli nos i gornju usnu, tačnije od rubova gornje usne, pa sve do korijena nosa.

 

trougao-smrti

Taj dio je obogaćen sa krvnim sudovima koji su usko povezani sa mozgom. Ako bismo na tom dijelu lica istisnuli bubuljicu, onda ranica koja u tom trenutku nastane može da se inficira.

 

Na ranici počinju da se razmnožavaju razne bakterije, koje dovode do razvoja infekcije, te koje mogu da izazovu oštećenje na centralnom nervnom sistemu.

 

Kao posljedice toga, mogu da se jave oštećenja kao što su slabljenja ili potpuni gubitak vida, paraliza, ali i smrtni završetak.

Izvor: megagiga

 1,032 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *