Ovo je opasno! Izgleda da uskoro kreće bockanje male djece i beba!!! Moderna traži odobrenje od FDA

Ovo je opasno!  Izgleda da uskoro kreće bockanje male djece i beba!!! Moderna traži odobrenje od FDA

MADISON, Wis. – Modernino cjepivo protiv COVIDA-19 za djecu od šest mjeseci do 5 godina moglo bi biti prvo za tu dobnu skupinu koje će dobiti odobrenje FDA.

“Nadamo se da ćemo te rezultate imati na raspolaganju FDA-i i drugim odborima da pogledaju do kraja siječnja”, rekao je dr. William Hartman, glavni istraživač za pedijatrijsko ispitivanje cjepiva protiv COVIDA-19 UW-Moderna.

Zatim ovisi o FDA. Što znači da bi se to moglo dogoditi već krajem veljače ili početkom ožujka.

“Moderna koristi nešto veću dozu i stoga se nadamo da će se dvije doze pokazati dovoljno učinkovitima da možemo ići naprijed”, rekao je dr. Hartman.

Do sada, nuspojave pronađene kod nekih tinejdžera nisu pronađene u mlađoj grupi.

Pažnja – Pitajte Defektologa

“Čini se da su cjepiva vrlo sigurna za ovu dobnu skupinu”, rekao je dr. Hartman.

Dr. Hartman je rekao da ako dijete dobije COVID-19, a mlađe je od pet godina, obično nema teške simptome. No, čak i uz to, odobrenje cjepiva za djecu od 6 mjeseci do 5 godina i dalje je visoki prioritet.

“Širom zemlje vidjeli smo porast slučajeva koji su se dogodili u djece i u hospitalizacijama djece”, rekao je dr. Hartman.

S novom varijantom, dr. Hartman je pozvao roditelje da paze na svoju djecu koja imaju upale grla i želučane tegobe. Bolesti grla nazvao je “obilježjem Omikrona”.

Kao i ostale varijante, Omicron želi zaraziti što više ljudi. Dr. Hartman je rekao da je Omikronu lakše zaraziti necijepljene i upravo sada to uključuje skupinu od pet i manje.

“Cijepljenje će zaista biti ključno za ograničavanje širenja”, rekao je dr. Hartman.

 

 

 

IZVOR: wsaw.com

 890 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *