Ovo je najzdravija grickalica na svijetu! Prepuna je proteina i magnezijuma

Ovo je najzdravija grickalica na svijetu! Prepuna je proteina i magnezijuma

Kao i sa drugim orašastim plodovima, ni sa njim ne smijete da pretjerujete

 

 

 

https://aura.ba/wp-content/uploads/2018/09/indijski-orascici.jpg

 

 

 

Orašaste plodove u poslednje vrijeme možemo da pronađemo bukvalno svuda, a sve odavno se spominju i u kontekstu zdrave ishrane.

Ali, kada bismo morali da odaberemo samo jednu vrstu orašastih plodova koju ćemo konzumirati, to bi svakako trebalo da budu indijski oraščići! Zašto?

Najkraće rečeno, indijski orasi su prava riznica benefita koje jednostavno ne smijete da ignorišete. U nastavku donosimo samo neke od njih.

 

 

Odlični za kožu, kosu i kosti

Jedna šaka indijskih oraščića zadovoljiće čak 98% preporučene dnevne potrebe za bakrom! Iako se može činiti čudnim da konzumirate bakar, on je vrlo važan za proizvodnju melanina, koji je vrlo važan za proizvodnju pigmenata kože i kose. Indijski oraščići takođe su bogati gvožđem i magnezijumom, koji su ključni za održavanje zdravih kostiju.

 

 

 

Bogati su proteinima

Baš kao i većina orašastih plodova, indijski orasi su odličan način da zadovoljite dnevnu potrebu vašeg organizma za proteinima. Jedna šaka indijskih oraščića sadrži čak 5 grama proteina, pa su čak i male porcije vrlo korisne i bogate nutrijentima. Takođe, indijski oraščići su odlična grickalica nakon vježbanja.

 

 

 

Lako se ubacuju u ishranu

Indijski orasi su bez sumnje najraznovrsniji orašasti plodovi. Možete da ih ubacite u činiju ovsene kaše ili smuti kako biste obogatili svoj doručak, da ih dodate salati za zdrav ručak ili ubacite u prženo jelo za večeru. Opcije su gotovo beskrajne.

 

 

 

Riznica dobrih masti

Vjerovatno ste već čuli da su indijski orasi među najmasnijim orašastim plodovima, ali važno je razumjeti o kakvim mastima se radi. Čak 82% ovih masnoća zapravo su nezasićene masne kiseline, od čega je 66% mononezasićenih. Drugim riječima, radi se o vrlo zdravim mastima koje smanjuju rizik od raznih srčanih oboljenja.

 1,249 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *