OVIH PET GREŠAKA UNIŠTAVAJU ZDRAVLJE, A SIGURNO STE IH NAPRAVILI U ZADNJIH SAT VREMENA!

OVIH PET GREŠAKA UNIŠTAVAJU ZDRAVLJE, A SIGURNO STE IH NAPRAVILI U ZADNJIH SAT VREMENA!

Nakon što ste pročitali kojih je to pet grešaka dobro razmislite imate li takve navike. Nakon toga procijenite je li konačno vrijeme za odricanje.

 

 

 

 

Dodirivali ste se po licu

Čovjek se za sat vremena u prosjeku dodirne četiri puta po licu. Vjerojatno se pitate u čemu je problem? Javne površine su prepune bakterija, kao i mobitel, tipkovnica… Prinoseći prste licu povećavate mogućnost od razvoja bolesti i raznih infekcija.

 

 

Niste ustali sa stolice

Rizik od pretilosti, dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti povećava se onim osobama kojima se način života sastoji od sjedenja. Ako želite spriječiti rizik od svega navednog – ustanite svakih pola sata i rastegnite se. Svakih 60 minuta bar na kratko protegnite noge.

 

 

Grickate uz računalo

Imate običaj jesti uz ekran računala ili televizora? Spadate u skupinu ljudi koja u organizam unosi više kalorija u odnosu na osobe koje se svom jelu mogu posvetiti bez smetnji. Vjerojatno smatrate da vas konzumacija hrane i obavljanje posla čini praktičnijim, no zapravo je veoma štetna!

 

 

Trljate oči

Često trljanje očiju povezano je sa bolešću stanjivanja rožnice. Ova navika vremenom dovodi do potrebe za nošenjem naočala, kontaktnih leća ili korekcije laserom. Svom vidu možete uvelike naštetiti ako nosite leće i trljate oči.

 

 

Odlažete odlazak u wc

Od silne zaposlenosti ne stignete do toaleta? Povremeno ”stiskanje” je normalno, ali ako to pretvorite u naviku, mogli biste postati podložni urinarnim infekcijama ili razviti probleme sa inkontinencijom.

 

 

 

 

(dnevno.hr/aura.ba)

 1,301 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *