OVE ŽIVOTNE NAVIKE DOVODE DO OPUŠTANJA GRUDI

OVE ŽIVOTNE NAVIKE DOVODE DO OPUŠTANJA GRUDI

Žene se naježe na sam spomen opuštenih grudi, i zato na sve načine pokušavaju da izbjegnu da im se to desi. Ali, to je prirodan proces i ne možemo se izbjeći. Ipak, izbjegavajući neke od ovih navika, možemo produžiti “vijek” čvrstih grudi.

Slikovni rezultat za OPUSTANJE GRUDI

 

Oblačenje grudnjaka

Ovaj ženski odjevni komad podupire grudi i ‘drži ih na mjestu’. Bez njega, grudi se smetano pomjeraju, tako da koža brže slabi, kao i proizvodnja kolagena. Zato ih obavezno nosite, a prilikom kupovine grudnjaka, konsultujte se sa prodavačicom koja veličina i oblik bi vam najviše odgovarali.

 

 

Naglo mršanje

Ono negativno utiče na cjelokupni organizam pa tako i na grudi. Prilikom gubitka kilograma, tkivo grudi slabi i opušta se vremenom.

 

 

Pušenje cigareta

Konzumiranje cigareta štetno je po cijeli organizam, pa tako ni vaše grudi ne mogu izbjeći njihov loš uticaj. Cigarete sadrže sastojke koje slabe proizvodnju kolagena i razgrađivanje elastina, koji su zaduženi za mladolik izgled vaše kože. Također, pušenje ubrzava i starenje kože tako što smanjuje protok krvi, prenosi Savršena.

 

 

Pretjerano sunčanje

Izlaganje kože štetnim UV zracima može dovesti do formiranja trajnih bora, utičući na proizvodnju kolagena. Nedostatkom kolagena koža gubi svoju elastičnost, a to rezultira opuštene grudi.

 1,106 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *