Ove su česte kombinacija hrane koje su jako loše za vaše zdravlje

Ove su česte kombinacija hrane koje su jako loše za vaše zdravlje

Čak i deca znaju da nije najpametnije jesti pasulj i uz njega popiti neko gazirano piće. Međutim, postoji još mnogo kombinacija namirnica koje utiču loše na vaš sistem organa za varenje i od kojih vam čak može i pozliti. U saradnji sa nutricionistima za vas smo pripremili preporuke o tome koje namirnice nikako ne biste smeli da kombinujete u istom obroku. Sigurno smo da će vas mnoge i iznenaditi.

#1

Sigurno ste mnogo puta u žurbi pojeli ovaj brzi doručak. Međutim, ako je vaš sendvič sa sirom, možete se u potpunosti oprostiti od njegovih zdravih elemenata. Prosti ugljeni hidrati iz hleba sprečavaju apsorpciju kalcijuma i doprinose vašoj nervozi. Pored toga, ako na sve to dodate i kafu, od ovakvog doručka ćete imati više štete nego koristi.

#2

Iako ne možemo zamisliti letnji ručak bez ove salate, istraživanja pokazuju da ova kombinacija može poremetiti biohemijske procese u vašem telu, dovesti do nagomilavanja tečnosti i otoka, a vitamini iz ovog povrća neće biti dobro iskorišćeni.
Savet: Paradajz i krastavac uvek jedite odvojeno. Jednog dana jedite salatu od krastavca, a narednog od paradajza.

#3

Ko bi mogao odoleti sočnom odresku sa pomfritom? Nažalost, zbog svog zdravlja biste morali. Skrob iz krompira zahteva alkalnu, a proteini iz mesa kiselu osnovu za varenje. U kombinaciji, dovode do lošeg varenja, gorušice, nadimnja i drugih problema.
Savet: Kao prilog uz meso jedite povrće bez skroba, kao što su brokoli, karfiol, tikvice ili zelene mahune.

#4

Kada jedemo testeninu s mesom, pljuvačne žlezde proizvode enzime koji skrob pretvaraju u proste šećere. Pri susretu tih šećera sa proteinima iz mesa dolazi do opasnog hemijskog spoja, koji može izazvati dijabetes i druge bolest.
Savet: Najbolje je jesti pastu kao zaseban obrok. Uvek birajte onu od durum pšenice i kombinujte je sa sosevima od povrća.

#5

Pivo i orašasti plodovi su nam omiljena kombinacija, a nema onog ko ne voli da gricka slani kikiriki dok pije pivo. Ipak, veoma slane namirnice ne samo da su nezdrave same po sebi već takođe dovode do dehidratacije, zbog čega ćete sigurno posegnuti za još jednim pivom.
Savet: Kada pijete bilo koji alkohol, uvek imajte uz sebe vou kako biste izbegli dehidrataciju.

#6

Kiselo voće poput ananasa teže se vari, naročito rano izjutra. Pored toga, ananas sadrži enzim bromelain, koji moće dovesti do trovanja u kombinaciji sa mlečnim proizvodima.
Savet: U jogurt dodajte suve šljive ili kajsije umesto ananasa.

#7

Ova kombinacija vrlo je popularna među onima koji žive zdravim životom jer je hranljiva i brzo se priprema. Međutim, mnogi nutricionisti tvrde da voće, naročito ono slatko, treba da uvek konzumiramo samostalno. Ono duže ostaje u telu, usporavajući rad sistema za varenje, naročito kada se jede uz ostalu hranu. Takođe, ista preporuka važi i za mleko.
Savet: Banane jedite kao užinu između dva glavna obroka.
izvor: fokuzz.com

 1,191 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *