OVE NAVIKE AUTOMATSKI PRIVLAČE SIROMAŠTVO I BOLEST – Riješite ih se što prije!

OVE NAVIKE AUTOMATSKI PRIVLAČE SIROMAŠTVO I BOLEST – Riješite ih se što prije!

 

 

 

Koncept čistoće u mističnoj filozofiji Feng Shui podrazumijeva i generalno sređivanje: sortiranje stvari tako da sve imaju svoje mjesto, popravke pokvarenog, bacanje nepotrebnog, neupotrebljivog i svega što nije u funkciji, što nam se ne sviđa ili ga ne koristimo duže vrijeme.

 

 

Nered i nesklad neprimjetno ulaze u ljudsko bioenergetsko polje, prouzrokuju neorganizovano, haotično razmišljanje, kao i jednu nevolju za drugom. Navika da čuvamo, skladištimo i sakupljamo nepotrebne stvari koje ne koristimo (pod izgovorom da će nam možda jednog dana zatrebati) ukazuje na to da duboko u sebi imamo naviku da čuvamo strah, tugu, nezadovoljstvo, brigu. Na taj način šaljemo dvije poruke svom mozgu i svom životu: da ne vjerujemo u sutra i da mislimo da novo i bolje nije za nas

 

Sve dok se emocionalno i materijalno držimo starih beskorisnih osjećaja, neće biti mjesta za nove mogućnosti.

Tendencija prenatrpanosti prostora (izuzev očiglednih razloga kada više članova živi na malom prostoru) povezana je s instinktom samozaštite i ograđivanja od drugih uslijed osjećaja nesigurnosti.

Slikovni rezultat za emocije

 

 

Šta nam je zaista potrebno da bismo se osjećali sretno i sigurno i koliko smo svjesni da nas upravo gomilanje stvari spriječava da to postignemo?

 

 

Stvari ispod kreveta snažno će remetiti naše zdravlje, a potreba da se stvari redaju na police (pogotovo one iznad radnih stolova i kreveta) izazvat će konstantnu strepnju od nečeg neočekivanog.

Kada pretrpamo centar, sjeveroistok ili jugozapad svog prostora, onda smo previše zabrinuti za svoje zdravlje i najčešće ugrožavamo funkcije pankreasa, želuca ili slezene.

Nered na zapadu ili sjeverozapadu često će nas stavljati u konfliktne situacije zbog nekontroliranosti, a pluća i debelo crijevo postaju osjetljiva tačka.

 

 

Pretrpan sjever ograničava naše potencijale, spriječava nas da jasno izražavamo svoje osjećaje, donosi strahove i probleme s mjehurom i bubrezima.

Istok i jugoistok će na gomilanje stvari uzvratiti neodlučnošću, konfuzijom, potisnutim bijesom, ali i disfunkcijom jetre ili žučne kese.

 

 

 

Nered na jugu donosi problematično i nasilno ponašanje, izostanak priznanja, omalovažavanje i poremećaj u radu srca, tankog crijeva i imunog sistema.

Nisu stvari te zbog kojih život stagnira, nego stav čuvanja i zadržavanja. Kada nešto čuvamo, zapravo razmišljamo o potrebi, siromaštvu, vjerujemo da će nam sutra to nedostajati i da nećemo moći ispuniti te potrebe

 

 

 

 

 

izvor:alternativainformacije

 1,678 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *