“Ove čokoladice su kancerogene, ne jedite ih!” NJEMAČKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA UPOZORAVA..

“Ove čokoladice su kancerogene, ne jedite ih!”  NJEMAČKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA UPOZORAVA..

Slikovni rezultat za KINDER RIEGEL

 

 

Organizacija za zaštitu potrošača u Njemačkoj je u nekoliko vrsta čokoladica, među kojima su i one Kinder Riegel, pronašla kancerogene supstancije te traži njihovo povlačenje s polica prodavaonica.

 

 

Testiranje koje je u Njemačkoj provela organizacija za zaštitu potrošača Foodwatch pokazalo je kako su Kinder čokoladice i još dva druga brenda pozitivni na kancerogenu supstanciju, javlja RT.

Točnije, riječ je o Ferrerovom proizvodu Kinder Riegelu, Lindtovom Fioretto Nougat Minisu i Rübezahlovim čokoladicama Sun Rice Classic Schokohappen koje su kontaminirane takozvanim aromatskim mineralnim uljima (MOAH)i zasićenim mineralnim uljima (MOSH).

Stoga Foodwatch traži da se povuku s polica prodavaonica. “Proizvođači su odgovorni za veliko zanemarivanje. Umjesto da povuku proizvod s polica i upozore kupce tvrde kako je sve legalno”, izjavio je John Heeg iz Foodwatcha.

U Foodwatchu su testirali više od 20 različitih vrsta čipsa, grickalica i čokolada i pronašli sporno ulje koje može nanijeti dugoročnu štetu organima i biti itekako rizično kada su u pitanju djeca.

“Ne postoje prihvatljive razine mineralnih ulja koje se mogu nalaziti u hrani i konzumirati”, izjavio je Heeg za njemački The Local.

Kinder Riegel, koji je jedan od najprodavanijih čokoladnih brendova u Njemačkoj, imao je najgore rezultate tijekom ispitivanja.

 

 1,836 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *