Ovako aktivirajte hormone MRŠAVLJENJA i izgubite kilograme BEZ DIJETE

Ovako aktivirajte hormone MRŠAVLJENJA i izgubite kilograme BEZ DIJETE

Gubitak težine je nekim ljudima vrlo težak zadatak i zbunjujuća zagonetka, ali ako uspijete da aktivirate hormone koje utiču na proces mršavljenja, za kratko vrijeme uspjećete da riješite tu zagonetku.

 

Hormoni su odgovorni za regulisanje naše tjelesne težine, a mi vam otkrivamo 6 načina kako da bez dijete aktivirate hormone koji utiču na mršavljenje i na taj način ubrzate metabolizam.

 

Slikovni rezultat za debljina

 

 

1. Smanjite žudnju za hranom tako što ćete jesti zasićenu hranu

Neka hrana nas jednostavno više ispuni i zasiti od druge. Ovo ćete primjetiti ne samo po osjećaju punoće u želucu, već po tome koliko ćete dugo nakon obroka biti siti dok ne poželite opet da jedete. Hormon zaslužan regulisanje težine koji je odgovoran za osjećaj sitosti naziva se leptin. Hrana bogata proteinima odličan je način da nahranite svoje tijelo i da aktivirate leptin da biste duže osjećali sitost. Leptin govori mozgu da više niste gladni i da prestanete da jedete. Istraživanje je pokazalo da blago povećanje unosa proteina u ishrani, zajedno sa fizičkom aktivnošću energetski kontrolisanom ishranom, poboljšava regulaciju tjelesne težine. Studija je pokazala da onzumiranje proteina povećava osjećaj sitosti i pomaže ljudima da izgube na težini, ali tako da ne izgube mišićnu masu.

 

 

2. Izgradite mišićnu masu

Isti hormon koji povećava mišićnu masu kod bodibildera, kod vas može biti ključ za gunitak kilograma. Hormon testosteron prisutan je i kod muškaraca i kod žena, a njegov nivo možemo povećati tako što ćemo dizati tegove. Što je viši novo testosterona, lakše ćete smršati, jer mišići sagorijevaju masti. Podižite tegove dovoljne težine sa dovoljno ponavljanja dok ne osjetite da mišići gore i brzo ćete vidjeti rezultate. Ako nemate tegove, možete aktivirati ovaj hormon lako dok podižete dete, nosite 4 pune torbe namirnica ili paketa mleka iz automobila u kuhinju.

 

 

3. Ne preskačite doručak

Ujutru, vi bukvalno aktivirate hormone odgovorne za gubitak težine prekidanjem cjelonoćnog posta. Dok spavate, vaše tijelo je u postu i sagori malo kalorija dok obrađuje dnevne informacije kroz snove i sjećanja. Srčani ritam i disanje su spori, što znači da je i metabolizam spor dok odmarate. Da biste razbudili tijelo i izazvali skok metabolizma, započnite dan proteinima biljnog porekla, kao i biljnim izvorima masti i ugljenim hidratima. Nemojte prekoračiti 800 kalorija i neka udio ugljenih hidrata u obroku bude manji od udjela proteina i masti.

 

 

4. Sagorijevajte masti i dok sjedite

Tiroidne hormone koji utiču na gubitak težine proizvodi žlijeza u obliku leptira smještena u grlu, pod imenom tiroidna žlijezda. Istraživanje gojaznosti proučavanjem funkcije štitne žlijezde tako što su mjereni tiroidni hormoni trijodtironin (T3) i tiroksin (T4) kod gojazne djece prije i poslije mršavljenja, pokazalo je i da mali gubitak težine dovodi do smanjenja nivoa hormona T3 i T4. Smanjenje ovih hormona dovodi do efikasnijeg metabolizma i dok odmarate, što vodi daljem gubitku težine. Dovoljno je da izgubite samo 5 kg, da biste aktivirali tiroidne hormone i nastavili da gubite kilograme.

 

 

5. Dobar san

Nivo hormona leptina zaslužnog za osjećaj sitosti, zavisi i da li spavate 6-8 sati svake noći. Ako nemate kvalitetan san, nivo leptina se smanjuje, pa ćete imati veću želju za hranom i energijom da biste nadoknadili manjak odmora. Vaše tijelo rezonuje da ako ste umorni, to znači da vam je potrebna energija u vidu hrane, a nivo hormona leptina nije dovoljno visok d akaže mozgu da zapravo niste gladni.

 

 

 

6. Joga disanje

Fokusirano disanje koje praktikuju joga majstori, menja bivo hormona nadbubrežne žlijezde odgovornih za mršavljenje. Studija u kojoj su istraživači tražili od učesnika da dišu kroz jednu nozdrvu dok drugu dže zatvorenu, 27 respiratornih ciklusa, ponavljajući ovo 4 puta dnevno tokom mjesec dana, pokazala je da su učesnici ubrzali metabolizam i potrošnju kiseonika u toku odmaranja za 37%.

 

 

 

 

 

izvor:fokuzz

 1,298 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *