OVAJ OVDE BI DA UVODI KOVID PROPUSNICE I DA RAZDVAJA GRAĐANE NA PODOBNE I NEPODOBNE

OVAJ OVDE BI DA UVODI KOVID PROPUSNICE I DA RAZDVAJA GRAĐANE NA PODOBNE I NEPODOBNE

Pulmolog i ,,wannabe” mafijaš ali i neko za koga su mnogi ne tako davno mislili da je dovoljno stručan da zastupa jednakost u lečenju pacijenat dr Dejan Žujović kaže da nije kasno za kovid-propusnice i da ih moramo uvesti, a izjave premijerke ocenjuje kao objašnjenje nekog lošeg đaka i vređanje građana ove države. Uvođenje propusnica, prema njegovom mišljenju, može da se izvede za nedelju dana.

Dok se u Sloveniji i Crnoj Gori bez kovid propusnica ne može ni u prodavnice, u Severnoj Makedoniji u restorane i na kulturne i sportske događaje, u Hrvatskoj u zdravstvene i socijalne ustanove, u BiH kovid propusnice nisu uvedene jer se entiteti nisu dogovorili, a u Srbiji, koja je prva po broju zaraženih na milion stanovnika u svetu, i dalje ih nema, jer politiički deo Kriznog štaba nije podržao medicinski.

Mi se, kako je rekla premijerka Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba, fokusiramo na vancinaciju. Ona smatra da je kovid-propusnice teško iskontrolisati, jer je za to potrebna „ozbiljna kontrola“.

Nakon ovakve izjave građani se, kaže Žujović, mogu osećati samo nebezbedno.

„Ovo su obrazloženja nestručnog lica. U svakoj javnoj ustanovi imamo osobu koja je zadužena za poštovanje zabrane pušenja u javnom prostoru. I sada neko pokušava da mi kaže da ne postoji mogućnost da jedno ili dva lica stoje na ulazu tržnog centra i proveravaju da li imamo ili ne te famozne propusnice i sertifikate“, navodi dr Žujović u emisiji koja se emitovala na N1

Dejan Zujovic - YouTube

Premijerka tvrdi da može da bude falsifikata i prevara. Žujović kaže da su to objašnjenja malog deteta ili nekog lošeg đaka i dodaje: „Svesno se ide protiv interesa građana ove države, u svakom slučaju, a objašnjenja su vređanje građana ove države. Mi već prejudiciramo da smo društvo lopova, prevaranata, a ne bih baš tako rekao. Ovaj narod je prilično građanski orijentisan i prilično pošten. Pa ako se sa tim kreće – onda bih mogao da falsifikujem neku fakultetsku diplomu i da apliciram za neku javnu službu, poput predsednika vlade, ministra…“

Za uvođenje kovid-propusnica kaže da nije kasno, dodajući da „moramo da ih uvedemo“. To možemo jako brzo da uradimo, mi smo malo društvo, sa jako malo stanovnika, male površine – mi to možemo da uradimo za sedam dana, izričit je bio dr Žujović.

 

 

 

 

NultaTačka/Mediji

 960 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *