Ovaj Američki kongresmen je vakcinisao cijelu porodicu – 17 godišnja kćerka umrla u snu

Ovaj Američki kongresmen je vakcinisao cijelu porodicu – 17 godišnja kćerka umrla u snu

Kongresmen Sean Casten član je demokratske stranke i u svojim medijskim nastupima aktivno se zalagao za Covid cjepiva. Tvrdio je da su cjepiva sigurna i učinkovita, i na društvenim mrežama je objavio da je cijela njegova obitelj u procesu cijepljenja, uključujući i mlađu kćerku od 14 godina.

Američki kongresmen cijepio cijelu obitelj - 17 godišnja kćerka umrla u snu 2

 

Prije nekoliko dana, mediji javljaju da je njegova starija kćer od 17 godina, umrla u snu. Iako uzrok smrti nije objavljen, ona je nastupila iznenadno. Prema njegovim izjavama, čini se da on niti najmanje ne povezuje ovu eventualnu uzročno-posljedičnu vezu.

Američki kongresmen cijepio cijelu obitelj - 17 godišnja kćerka umrla u snu 3

 

Kongresmen Sean Casten u srijedu je oplakivao gubitak svoje 17-godišnje kćeri i rekao da je tinejdžerica umrla mirno u snu. Demokrat iz Illinoisa objavio je srceparajuću izjavu u kojoj je rekao da je njegova najstarija kći, Gwen Casten, otišla spavati u nedjelju navečer i nikad se nije probudila.

“Nema riječi koje bi opisale rupu u vašem srcu kada dijete umre”, rekao je član Kongresa u izjavi sebe, svoje supruge i druge kćeri. Njegov ured je u ponedjeljak u kratkom priopćenju objavio Gweninu smrt, ali u tom trenutku nije pružio dodatne informacije.

 

 

U.S. Rep. Sean Casten Speaks Out on 17-Year-Old Daughter's Death |  PEOPLE.com

 

U novim detaljima, Casten ispričao je noć prije nego što je tinejdžerka neočekivano umrla.

Rekao je da su Gwen, njegova supruga Kara i mlađa kći Audrey te večeri zajedno kao obitelj večerale, a zatim je Gwen izašla s prijateljima na nekoliko sati. Nakon što se vratila kući, poželjela je laku noć svojim roditeljima, poslala poruku prijateljici da se uvjeri da je došla kući i otišla u krevet. Nikad se nije probudila.

Casten je rekao da jedino što on i njegova obitelj znaju o njezinoj smrti je da je bila mirna.

“I jedina lekcija koju možemo izvući iz toga je uživati ​​u trenucima koje imate sa svojim voljenima”, rekao je. “Želimo svrhu. Želimo vjerovati u svjetlije sutra. Ali jedino što možemo kontrolirati je naša sadašnjost.”

Gwen je na jesen planirala započeti fakultet na Sveučilištu Vermont kako bi studirala znanost o okolišu, rekao je Casten.

Ova 17-godišnjakinja bila je strastvena za glazbu i, kao i njezin otac, aktivizam.

Rep. Sean Casten says 17-year-old daughter Gwen died in sleep

 

 

Svirala je trubu u jazz bendu, puhačkom ansamblu i pit orkestru svoje srednje škole Downers Grove North u proljetnoj produkciji “Mary Poppins”.

Gwen je također stvorila “Empowerment Club” u svojoj školi nakon što su je inspirirali studentski aktivisti nakon pucnjave u Parklandu, rekao je Casten. Klub je postao jedan od najvećih u srednjoj školi i bavio se pitanjima poput prevencije nasilja od oružja, zaštite okoliša i LGBTQ savezništva.

Kroz svoj rad u klubu, tinejdžerka je pomogla registrirati punoljetne studente za glasovanje i organizirala skupove Black Lives Matter.

Prema njezinoj biografiji na Twitteru, bila je sudirektorica podružnice March For Our Lives u Illinoisu.

Također se pojavila u spotu kampanje u znak podrške svom ocu, koji se natječe za treći mandat u Kongresu.

“Ako se njezino svjetlo činilo malo svjetlije od većine, to je bilo zato što je bila tako velikodušna u odbijanju svjetlosti i ljubavi koju su joj mnogi davali,” rekao je Casten o svojoj pokojnoj kćeri.

Samo 10 dana prije njezine smrti, član Kongresa je u intervjuu za emitiranje ponosno prepoznao rad svoje kćeri koja je organizirala trening “Stop the Bleed” u svojoj školi.

Casten i njegova obitelj zahvalili su svima koji su se obratili sa sućuti i potporom.

“Sve koji pitaju što mogu učiniti, tražimo samo da živite svoje živote kao što je Gwen živjela svoj”, rekao je. “Uživajte u trenucima. Iskoristite svaku uncu energije koju imate da osigurate bolje, tolerantnije, velikodušnije sutra s više ljubavi. Ne zato što znaš da će doći tvoje sutra, nego zato što znaš da će netko drugi.”

 

 

 

 

 1,844 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *