OVA HRANA SMANJUJE BOL U LEĐIMA: JEDITE OVO I OSJETIT ĆETE OLAKŠANJE U TRENUTKU

OVA HRANA SMANJUJE BOL U LEĐIMA: JEDITE OVO I OSJETIT ĆETE OLAKŠANJE U TRENUTKU

Ishrana vam može pomoći bilo u prevenciji, bilo u liječenju neprijatnog bola u leđima, ali ne zaboravite na ljekovito vježbanje!

 

 

Bolovi u leđima često nastaju kao posljedica lošeg položaja tokom spavanja i dugotrajnog sjedenja na poslu, piše “Lepa & Srećna“. Kao i kod mnogih drugih zdravstvenih problema, prevencija je najvažnija. Međutim, malo ko zna da postoji hrana koja može znatno da umanji bolove u leđima. Riječ je o ananasu, moćnoj namirnici koju treba da konzumirate što češće.

 

Ananas sadrži bromelain, važan enzim koji ima antizapaljensko dejstvo. Njegova ljekovita svojstva se odmah manifestuju što znači da nije neophodno da sačekate određeni period kako biste vidjeli rezultate. Prirodni lijekovi uvijek su bolja opcija, pa se preporučuje da redovno konzumirate svjež ananas, piše portal Cure.

 

 

Bromelain je najviše koncentrisan u jezgru ananasa, pa vodite računa da ne odbacite ovaj dio prilikom čišćenja. Još jedna zdrava namirnica za ublažavanje bolova je svemoćni đumbir koji pomaže i u procesu detoksikacije, riješavanju upala i jačanju imuniteta. Tijelo će vam biti zahvalno ako ga redovno snadbijevate nevjerovatnim lijekovima iz prirode.

 1,075 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *