OTKRIJTE LAŽLJIVCA NA VRIJEME – Najčešće koriste ovih 5 fraza

OTKRIJTE LAŽLJIVCA NA VRIJEME – Najčešće koriste ovih 5 fraza

Lažljivce je teško prepoznati, ali ako obratite pozornost na stvari koje izgovaraju, kod lažljivaca ćete često primijetiti ove fraze.

 

To je otprilike sve

Riječ “otprilike” jasno daje do znanja da vam osoba nije rekla sve, nego otprilike sve. Lažljivci se često skrivaju iza ove fraze jer njime pokušavaju kamuflirati da nisu baš sve rekli, a ako je znate prepoznati, znat ćete se i pametnije suprotstaviti lažljivcu, prenosi Index.hr.

 

 

Nema dokaza za to

Umjesto da se fokusira na ono što je ili nije istina, lažljivac se voli sakriti iza stvari koje nisu dokazive. Time vam jasno daje do znanja da mu je istina manje važna, a puno važnije samo stvari koje se mogu dokazati.

 

Zašto bih to napravio?

Svaka žena koja je uhvatila muškarca u laži je barem jednom čula ovo začuđeno pitanje. Odgovaranje na pitanje postavljanjem novog pitanja je najčešći pokazatelj da osoba laže.

 

 

Zašto me optužuješ?

Umjesto da odgovori na pitanje koje mu je postavljeno, lažljivac će postavljanjem ovog pitanja htjeti prebaciti krivnju i pokušati natjerati osobu koja ju optužuje da se ispriča. Tako lažljivac miče fokus sa sebe i stavlja ga na drugu osobu.

 

 

 

Ne sjećam se da sam to napravio

Lažljivi ljudi često pokušavaju ovom izjavom umanjiti osjećaj krivnje i odgovornost. Nažalost, da bi se sjećala da nešto nije napravila, osoba se mora sjećati onoga što jest napravila, a ako se samo brani izjavom da se ne sjeća, jasno je da laže.

 1,548 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *