OPET DIŽU PANIKU! STEVANOVIĆ SADA UPOZORAVA NA ,,SPAJANJE” COVID-a i GRIPA!

OPET DIŽU PANIKU! STEVANOVIĆ SADA UPOZORAVA NA ,,SPAJANJE” COVID-a i GRIPA!

Mnogi su se pitali gde je nestao jedan od prvih paničara sa ulogom, dr Goran Stefanović kojeg nije bilo u medijima više od pola godine. Čini se da se stari tim okuplja u želji da istisne ,,nove face” koje su se pojavile u medijima u želji da im zauzmu mesto i oduzmu mogućnost zarade.

Član vladinog Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Goran Stevanović upozorio je na mogućnost “sudara” korone i sezonskog gripa na jesen.

Stevanović je za Večernje novosti rekao da nadležni ne mogu sa sigurnošću da predvide kakva će biti ovogodišnja situacija sa virusom gripa i podsetio da je prošlogodišnja sezona bila blaga.

„Očekujemo, jer se to pokazalo kao pravilo, da kada je sezona bila blaga, kao što je bila prošle godine, da za njom ide jači udar influence“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, najgora moguća varijanta je da se jedna osoba istovremeno zarazi koronavirusom i gripom.

„Ono čega se mi infektolozi najviše pribojavamo, a to se pokazalo na početku epidemije u Italije, na primer, najgora moguća varijanta je istovremena i infekcija kod jednog bolesnika i kovidom i gripom a da nije vakcinisan ni protiv jedne bolesti“, rekao je on.

Stevanović se nada da do toga neće doći jer, kako je naveo, Srbija ima efikasna cepiva i mere prevencije.

 

 

 

 

NULTATACKA.RS

 950 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *