Odvratniji su nego što mislite! Kistovi za šminku puni su prljavštine i bakterija.

Odvratniji su nego što mislite!  Kistovi za šminku puni su prljavštine i bakterija.
ŠMINKA JE super stvar, ali uz premalo brige vrlo lako može postati i poprilično odvratna.
Svaki put kad dotakneš svoju šminku, na nju prenosiš svu zmazanoću i minijaturne organizme sa svoje kože na proizvod, ali i kistove i spužvice koje koristiš u procesu nanošenja šminke.
Vjerujemo da prosječna osoba ne pere i ne dezinficira ruke i kistove prije i za vrijeme korištenja proizvoda. I tako s vremenom, naši proizvodi postaju krcati raznoraznim nepoželjnim organizmima.
Većina bakterija koje se nalaze na našim makeup proizvodima su bezopasne, ali ako konstantno koristimo iste proizvode, kistove i spužvice bez da ih održavamo i čistimo – to će omogućiti razvijanje i rast bakterija, virusa i gljivica koji mogu uzrokovati niz zdravstvenih i estetskih problema.

 

 

To je neminovno ako primjerice, nanosiš šminku prljavim rukama, koristiš proizvode kad si bolesna, dijeliš šminku s još nekim, nikad ne čistiš proizvode, kistove i spužvice…
I nije stvar samo u tome da će bakterije i ostale nepoželjne stvari završiti u tvojoj šminki, nego će svi ti virusi i gljivice završiti u tvojim ustima, očima i koži (a to može biti posebno ružno ako je koža napuknuta, ima ranice, nezarasle prištiće…).
Ako imaš malu porezotinu, ogrebotinu ili prištić, prljava šminka može ući u kožu i izazvati infekcije. Ili, ako se nađe u tvom oku – može izazvati iritacije poput konjuktivitisa.
Prljavi pribor i šminka neće te ubiti, ali mogu izazvati ružnu kožu, njeno ubrzano starenje, prištiće, prijevremene bore ili očne probleme.
Velika je vjerojatnost da kistove držiš u kupaoni u blizini wc školjke, te je posebno odvratna činjenica da će se nakon 3 mjeseca na njima vjerojatno naći tragovi fekalija. Super, jel da?
Očita lekcija ovog članka je – čisti svoju šminku jer je to prvi i osnovni korak šminkanja. Ali, kako? I funkcionira li to doista?
Za većinu proizvoda, dovoljno ih je pošpricati alkoholom ili prebrisati alkoholnom maramicom. Nakon što se alkohol posuši – proizvod je čist. Zvuči poprilično jednostavno, zar ne?
Čišćenje kistova može zvučati kao malo zahtjevniji i kompliciraniji proces, ali ne mora biti.
Preporučujemo da kistove umočiš i opereš s malo tople vode i sredstvom s kojim inače pereš svoje lice. Ostavi ih da se posuše na zraku i to je to! Poželjno bi bilo da ih pereš barem jednom tjedno!
Pobrini se da su tvoji kistići uvijek čisti, jer čista i zdrava koža je korak broj 1!

 1,099 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *