NOVI SUKOBI POLICIJE I DEMONSTRANATA U AUSTRALIJI! PROBIJENA POLICIJSKA BLOKADA! (VIDEO)

NOVI SUKOBI POLICIJE I DEMONSTRANATA U AUSTRALIJI! PROBIJENA POLICIJSKA BLOKADA! (VIDEO)

Do sukoba je došlo sa policijom u Melburnu u Australiji nakon što se okupilo mnoštvo demonstranata protiv zaključavanja koji su tražili prekid višenedeljnih drakonskih ograničenja, uprkos sveobuhvatnim naporima vlasti da spreče demonstracije.

 

 

Demonstranti, kojih je navodno bilo na stotine, pojavili su se u subotu ujutro u predgrađu Melburna u Richmond-u kako bi osudili vladinu politiku zatvaranja. Policija je prethodno pokušala zatvoriti sav prevoz u centralnoj poslovnoj četvrti Melburna, koristeći niz kontrolnih punktova, ali to je samo navelo organizatore da promene lokacije.

Kratki sukobi sa policajcima snimljeni su i podeljeni po mrežama, a demonstranti su viđeni kako bacaju boce dok je policija reagovala biber sprejem. U jednom haotičnom trenutku, demonstranti su uleteli kroz policijsku liniju, izazivajući okršaj dok je gomila nastavljala niz put.

Prema lokalnim izveštajima, u sprovođenju zakona bilo je više od 2.000 policijskih službenika.

Za vas smo spremili nekoliko video snimaka koje su ljudi delili po mrežama, vi zaključite sami.. U svakom slučaju Bravo za probuđene u Australiji!

Jedan australijski korisnik Tvitera je objavio status: “Suprotno svetskom mišljenju, ponavljam, Australija nije nacija ovaca. Ovo je Perth na Svetski dan slobode. Retweet jer algoritmi blokiraju.”

 

 942 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *