Novinarka oboljela od miokarditisa – njezini doktori tvrde da je to od prehlade

Novinarka oboljela od miokarditisa – njezini doktori tvrde da je to od prehlade

Voditeljica MSNBC-a otkrila je u nedavnom segmentu da je u prosincu bila hospitalizirana zbog upale srca, zbog čega je izostala s posla oko mjesec dana.

Yasmin Vossoughian rekla je da je strah za zdravlje započeo 20. prosinca kada je počela osjećati bolove u prsima koji su “pojačavali i nestajali u razdoblju od 10 dana”. Ti su se bolovi “nastavili pogoršavati” sljedećih dana, dodala je.

Voditeljica, koja vodi vikend program na ljevičarskoj mreži MSNBC, rekla je da je otišla na hitnu njegu 30. prosinca i da su joj rekli da ima refluks kiseline. Dan kasnije probudila se s jakim bolovima u prsima i lijevom ramenu, zbog čega je mislila da ima srčani udar.

Vossoiughian, 44, rekla je da je otišla na hitnu. Liječnici su joj dijagnosticirali perikarditis, odnosno upalu ovojnice srca. Tvrdili su da je to uzrokovano “doslovnom običnom prehladom”, rekla je.

Dodala je da ne puši, trči nekoliko kilometara tjedno, bavi se jogom, ne jede meso i povremeno pije. “Ja sam prilično zdrava osoba”, rekla je.

Nakon što je primljena u bolnicu, tamo je provela nekoliko dana prije nego što je puštena 4. siječnja, rekao je Vossoiughian.

“Ali to nije bio kraj… tri dana kasnije, ponovno sam primljena kada sam osjetila treptaj u srcu poput leptira”, rekla je. Liječnici su je tada obavijestili da je dobila miokarditis, upalu srčanog mišića, te je još pet dana provela u bolnici.

Vossoiughian je tada rekla da je “samo prehlada uzrokovala … svu upalu u i oko mog srca.”

 

Yasmin Vossoughian

S Vossoiughianinom potvrdom da je patila od perikarditisa i miokarditisa, na društvenim mrežama su se raširila nagađanja da je to moglo biti uzrokovano cjepivom protiv COVIDA-19. Voditeljica MSNBC-a nije spomenula COVID-19 ili cjepiva tijekom svog segmenta i rekla je da su njezini liječnici za to okrivili virus prehlade.

I perikarditis i miokarditis smatraju se nuspojavama mRNA cjepiva koje proizvode Pfizer i Moderna, prema Upravi za hranu i lijekove i Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

Godine 2021. Vossoiughian je na društvenim mrežama napisala da je potpuno cijepljena protiv COVIDA-19. “Oboje smo cijepljeni…to je potvrđeno prije ove slike!” rekla je u travnju te godine. Comcastov NBCUniversal također je naložio da njegovi zaposlenici, uključujući one koji rade u MSNBC-u, dobiju cjepivo prije povratka u ured početkom 2022.

 

 

Kasnije u segmentu, voditeljica MSNBC-a dovela je svog liječnika, dr. Grega Katza, kardiologa na NYU bolnici Langone, na intervju. Vossoiughian ga je pitala o činjenici da sve više ljudi sada pati od perikarditisa i miokarditisa.

“Možda je sezona virusa jača, možda su naši imunološki sustavi drugačiji jer smo nosili maske i držali na društvenoj distanci”, tvrdi Katz, dodajući da “nitko ne zna zašto je to tako.”

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

logicno

 1,775 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *