NOVI ZELAND IZVJEŠTAVA O PRVOJ SMRTI POVEZANOJ SA PFIZER VAKCINOM

NOVI ZELAND IZVJEŠTAVA O PRVOJ SMRTI POVEZANOJ SA PFIZER VAKCINOM

Ministarstvo zdravlja Novog Zelanda saopštilo je 30. avgusta da je registrovalo prvi smrtni slučaj za koji se veruje da je povezan sa vakcinom Pfizer protiv virusa COVID-19.

„Nezavisni odbor za praćenje bezbednosti vakcina protiv virusa COVID-19 (CV-ISMB) savetovao je Ministarstvo zdravlja da osigura da zdravstveni radnici i pacijenti budu na oprezu i da budu svesni znakova miokarditisa i perikarditisa. Ovaj savet prati CV-ISMB-ovo ispitivanje smrti žene nakon vakcinacije protiv Covid-19 sa Pfizer Comirnaty”, navodi se u saopštenju ministarstva.

 

 

 

Pretpostavlja se da je žena umrla od miokarditisa, što je retka nuspojava Pfizer vakcine. CV-ISMB je, međutim, primetio da su se „u isto vreme pojavili i drugi medicinski problemi koji su mogli uticati na ishod nakon vakcinacije“.

 

Slučaj je upućen na obdukciju, pa “uzrok smrti još nije utvrđen”, navodi se u saopštenju.

“Rizik od miokarditisa nakon vakcine je mnogo manji od rizika od miokarditisa nakon zaraze Covid-19”, rekao je generalni direktor zdravstva Ashlei Bloomfield, a prenosi RNZ, uveravajući građane da je bezbednosni profil Pfizer-ove vakcine “veoma Dobar.”

Novi Zeland je vakcinisao 21,4% svog stanovništva. Ostrvska država koristi Pfizer, Johnson & Johnson i AstraZeneca vakcine. Od početka pandemije na Novom Zelandu od virusa (po zvaničnoj statistici) umrlo je 26. ljudi.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

 

 

 

Nulta Tačka/InfoWars

 1,579 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *