NOVI UDAR NA MEDICINSKE RADNIKE U SRBIJI KOJI NE ŽELE DA SE VAKCINIŠU!

NOVI UDAR NA MEDICINSKE RADNIKE U SRBIJI KOJI NE ŽELE DA SE VAKCINIŠU!

Oni će biti prebačeni na administrativne poslove i neće više moći da rade s pacijentima, a to znači da će primati samo osnovnu platu, izjavila je direktorka kovid bonice u Batajnici

Svi lekari, medicinske sestre, tehničari, kao i pomoćno osoblje u bolnicama Srbije koji odbijaju da se vakcinišu, primaće platu bez bonusa, stimulacija ili dodataka za dežurstva, izjavila je direktorka kovid bonice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.

VEČERAS UŽIVO! HITNO UKLJUČENJE! 20H!

Ona je za Informer rekla da je na sastanaku direktora bolnica podržan predlog medicinske struke i da se ministar zdravlja složio da se napravi spisak svih lekara i medicinskog osoblja koji nisu primili vakcinu, a rade u kovid i drugim bolnicama.

– Oni će biti prebačeni na administrativne poslove i neće više moći da rade s pacijentima, a to znači da će primati samo osnovnu platu. Primaće dva puta manju zaradu nego do sada – rekla je Adžić Vukičevićeva. Ona je istakla da će zbog porasta broja zaraženih morati da se otvori i druga zgrada intenzivne nege.

– Za 20 dana imamo četiri puta više pacijenata, svaki peti koji nam dođe mora na respirator, a u bolnici je više od 90 odsto pacijenata koji nisu vakcinisani – rekla je Adžić Vukikičevićeva. Ona je navela da delta soj najviše „napada“ mlade i zdrave muškarce koji nisu primili vakcinu, a koji čine 80 odsto od ukupnog broja primljenih u bolnicu. Ističe da je početkom meseca 84 pacijenata smešteno na odeljenju intenzivne nege, a da ih je sada 286.

– Ostalo nam je još nekih 70 slobodnih kreveta. Dolaze nam pacijenti sa sa sve težim oblicima korone i svaki peti mora na respirator – navela je Adžićeva

 

 

 

 

NultaTačka/SrbinInfo/Telegraf

 1,649 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *