Novak Đoković za BBC: Neće se vakcinisati bez obzira na trofeje – Bravo za Novaka!

Novak Đoković za BBC: Neće se vakcinisati bez obzira na trofeje – Bravo za Novaka!

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković spreman je da žrtvuje sve trofeje, ukoliko bude primoran na vakcinu protiv Covid-a.

On je ekskluzivno za BBC, poručio da ne treba da se povezuje sa antivakserskim pokretom i da podržava pravo pojedinca na izbor.

Novak je izjavio:

Nisam antivakser, ali ću žrtvovati sve trofeje ako budem primoran na vakcinu.

Na pitanje da li bi žrtvovao učešća na Grend Slemovima kao što su Vimbldon i Ronal Garos, Novak je rekao:

Da, to je cena koju sam spreman da platim! Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo.Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće.

ali i dodao:

„Moj um je otvoren kada je u pitanju mogućnost da budem vakcinisan u budućnosti jer svi zajedno pokušavamod a pronađemo najbolje rešenje kada je u pitanju borba protiv kovida. Ponavljam, nikad nisam bio protiv vakcinacije i nadma se da ćemo svi vrlo brzo videti skori kraj ovog virusa.“

 

 

Đoković za BBC: Neće se vakcinisati po cenu svih trofeja

 

 

Đoković je takođe potvrdio da se nada da će se uslovi o vakcinaciji na pojedinim turnirima promeniti i da će moći da igra još dugo godina. Takođe, osvrnuo se i na sve ono što se dešavalo u Australiji.

Bio sam zaista razočaran i tužan načinom na koji se sve završilo po mene u Australiji. Greška u viznoj dekalaraciji nije namerno napravljena. To su prihvatili i potvrdili savezni sud i sam ministar u Ministarstvu za imigraciju u Australiji .

„Ono što malo ljudi zna jeste da ja nisam deportovan iz Australije na osnovu toga što nisam vakcinisan ili sam prekršio neka pravila. Sve je to zapravo odobreno. Razlog zbog čega sam deportovan iz Australije jeste taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu percepcije da bih mogao da stvorim neki antivakserski osećaj u zemlji ili gradu, sa čime se potpuno ne slažem.“

Nulta Tačka/BBC

 851 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *