Nova prevara ili…? Austrijska vlada najavila ukidanje svih mjera!

Nova prevara ili…? Austrijska vlada najavila ukidanje svih mjera!

Sve se otvara! Od 5. ožujka 2022. ukinut će se gotovo sva ograničenja korona virusa koja su još uvijek na snazi ​​u Austriji, a savezna vlada će tada ukinuti i takozvana G-pravila (s izuzetkom domova za umirovljenike i bolnice) i gastro policijski sat. U određenim područjima treba zadržati samo zahtjev za maskom FFP2. Krone.at daje pregled aktualnih odluka.

Kao što je već najavljeno, prvo popuštanje bit će provedeno u prijelaznoj fazi do 5. ožujka – počet će ovaj tjedan. Od 19. veljače gotovo svi 2G zahtjevi bit će prebačeni na 3G (cijepljeni ili oporavljeni ili testirani) – to se odnosi na žičare, putovanja autobusom, izletničke brodove, fizičke usluge, sportske objekte, trgovačke i javne sajmove i događanja.

Neograničen pristup za necijepljene

Nakon toga gotovo sve pada. Od 5. ožujka necijepljenima će biti dopušten ulazak na sva područja koja su prije bila zabranjena – i to bez testa. U noćnom gastronomskom salonu možete čak i partijati – otvaranja zahvaćaju i diskoteke i klubove, potvrđeno je na konferenciji za novinare u srijedu.

Ostaje nam samo zahtjev za maskom FFP2, ali samo u javnom prijevozu, supermarketima itd. te u zdravstvenom sektoru.

“Nema više propisa o pristupu i zelenih putovnica unutar Austrije”, rekao je ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni). “Izgledi nam pokazuju da pažljivo i namjerno, ali odlučno, malo po malo, vraćamo slobodu koju nam je virus oduzeo”, rekao je kancelar Karl Nehammer (ÖVP). “Moramo iskoristiti vrijeme koje sada imamo da promatramo razvoj pandemije.”

Na pitanje zašto je – suprotno preporuci vlastitih stručnjaka – došlo do otvorenja unatoč i dalje velikom broju slučajeva, Mückstein je rekao da je “relevantan broj” onaj na jedinicama intenzivne njege. Situacija je tamo stabilna, iako se na normalnim postajama lagano povećava. Ministar je dodao: “Ne mogu vam obećati da nam idućih mjeseci neće trebati strože mjere, virus nas je tome već naučio”.

Besplatni testovi do kraja ožujka

Zeznuto pitanje, na koje su posebno zemlje unaprijed vršile pritisak, bilo je trebaju li testovi na korona i dalje biti besplatni. Ovdje još nije izgovorena posljednja riječ. U svakom slučaju, testovi bi trebali ostati besplatni do kraja ožujka, rekao je Mückstein. Zatim će se ponovno.

Komisija za obvezno cijepljenje “skoro formirana”

Još uvijek nema odluke kako postupiti sa zakonom o obveznom cijepljenju. Komisija je “trenutno u formiranju” koja bi trebala početi s radom u narednim danima. Vlada tvrdi da sve ide po planu.

Beč nastavlja ići svojim putem

A kako to izgleda u saveznoj prijestolnici? Beč će zasad nastaviti ići svojim putem, dakle u Beču zasad sve ostaje po starom.

 

 

 

IZVOR: krone.at

 990 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *