Njemačka najavljuje “energetske propise” za građane! – Spremaju li se PROTESTI?

Njemačka najavljuje “energetske propise” za građane! – Spremaju li se PROTESTI?

Pošto je pretraga za „ ogrevno drvo “ eksplodirala na Guglu u Nemačkoj, a Deutsche Bank predviđa da će se „drvo koristiti za grejanje gde god je to moguće“, nemački zvaničnici sada upozoravaju na ekstremne mere racionalizacije energije , zajedno sa potencijalom da „ekstremisti“ podstiču nacionalne nemire zbog pogoršanja situacije.

Za početak, nemački ministar privrede i vicekancelar Robert Habek – koji je prethodno pozvao građane da smanje grejanje, posete sauni i tuševima – najavio je u petak da javnim zgradama širom zemlje neće biti dozvoljeno da podese grejanje iznad 19 stepeni Celzijusa ve jeseni. Izuzeci će važiti za bolnice i ‘društvene ustanove’.

U intervjuu za Suddeutsche Zeitung, jednu od najvećih dnevnih novina u zemlji, Habek je rekao da će novi propisi biti deo Zakona o energetskoj bezbednosti – dodajući prethodno najavljenim zabranama grejanja privatnih bazena.

 

Vlast u Nemačkoj najavljuje "energetske propise" za građane i već karakteriše buduće proteste kao EKSTREMISTIČKE

 

 

Osim toga, zgrade i spomenici više neće biti osvetljeni noću – dok je „potrebna veća ušteda i u radnom okruženju“, dodao je on.

Habekova najava dolazi samo nekoliko dana nakon što je šef nemačkog regulatora mreže Klaus Miler rekao da će nemačke porodice morati da smanje 20 odsto svoje normalne potrošnje energije kako bi izbegle nestašice gasa do decembra.

„Ako ne uštedimo mnogo i ne dobijemo dodatno gorivo, imaćemo problem“, rekao je on za Velt am Sonntag u intervjuu prošle nedelje.

Situacija se razvija, jer oslanjanje bloka na ruske energente dolazi u sukob sa sankcijama zbog ruske vojne operacije u Ukrajini – što dovodi do vrtoglavog skoka cena usled smanjenja isporuka ruskog prirodnog gasa Evropi.

U međuvremenu, nemački zvaničnici se pripremaju za građanske nemire .

U intervjuu za ZDF , Stefan Kramer – koji je na čelu domaće obaveštajne službe u nemačkoj državi Tiringiji – upozorio je da bi „legitimne“ proteste zbog energetske krize mogli „preoteti ekstremisti“. (vidite kako unapred najavljuju kako će okarakterisati građane, kao ekstremiste, oprobana mantra).

Kramer je rekao da se zvaničnici spremaju za proteste zbog “nestašice gasa, problema sa energijom, poteškoća u snabdevanju, moguće recesije, nezaposlenosti, ali i rastućeg siromaštva sve do srednje klase”, dodajući da su “ekstremisti” među kojima su i “lateralni mislioci” koji su se okupili protiv pandemijskih karantina, a ‘desničarski aktivisti’ koji su pokrenuli objavu preko društvenih medija kreatori potencijalnih nemira.

 

„Verovatno ćemo biti suočeni sa masovnim protestima i neredima “, nastavio je on. „ Imamo posla sa veoma emocionalizovanim, agresivnim, pesimističnim raspoloženjem u društvu, čije je poverenje u državu, njene institucije i političke aktere ispunjeno ogromnim sumnjama.

„Ovo veoma emotivno i eksplozivno raspoloženje lako bi moglo da eskalira“, nastavio je šef obezbeđenja, dodajući da bi sukobi vezani za Covid-19 „verovatno više ličili na dečiju rođendansku zabavu“.

Kramer nudi upozorenje budućim učesnicima: „pažljivo razmislite kojim protestima i demonstracijama se pridružujete, ili bolje da ih se potpuno klonite, kako ne biste podržali neprijatelje demokratije .

 

 

 

 

 

NultaTačka/ZeroHedge

 628 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *