NIJEMCI SU ZAPOČELI PRIPREME ZA POTPUNI NESTANAK STRUJE

NIJEMCI SU ZAPOČELI PRIPREME ZA POTPUNI NESTANAK STRUJE

Kao što su vladari sveta i njihov portparol Klaus Švab najavili, od naredne godine svet očekuje nova agenda zvana klimatske promene koja će sa sobom donesti opšti kolaps struje i pod tim izgovorom totalnu blokadu svih institucija, bolnica, snabdevanja…

Podsećamo, Klaus Švab je u Davosu pre nekoliko godina precizno najavio agendu zvanu virus pandemija, koja će sa sobom doneti karantine, smanjenje sloboda i prava građana, širenje panike u društvu, zabranu putovanja, opštu vakcinaciju stanovništva… A, sada nas je „lepo upozorio“ na sledeću agendu.

Nemci kao Nemci, već su počeli pripreme. Vlasti savezne pokrajine Severna Rajna-Vestfalija pokrenule su kampanju koja bi trebalo da pripremi stanovnike za totalni nestanak struje.

 

 

Instruktori programa nazvanog „Dan zaštite od katastrofa“ podučavaće stanovnike Bona kako da se snađu u slučaju da duže vreme (nedeljama) ostanu bez električne energije. Pre svega, kako da zagreju kuću uz pomoć sveća i kuvaju bez struje.

Tim povodom Kancelarija za civilnu zaštitu objavila je kratak video u kom se nagoveštava kako će ta obuka izgledati. Na snimku je prikazana starija žena koja na sebi ima nekoliko slojeva odeće i koja uz pomoć sveća i saksije zagreva prostoriju u stanu, a folijom prekriva prozore.

Paralelno sa tim, u Bonu će, kako navodi RT, biti predstavljena knjiga pod naslovom „Kuvanje bez struje“.

Nemačka se, inače, najviše oslanja na prirodni gas. Zalihe gasa su, kako pišu tamošnji mediji, iscrpljene zbog neuobičajeno hladne zime i proleća?! Nedavno je nastao i problem sa obnovljivim izvorima energije. Energija vetra je poslednjih godina najveći proizvođač električne energije u Nemačkoj, ali je udeo njene potrošnje pao u prvoj polovini ove godine zbog odsustva vetra u vetroparkovima, tvrde nemački mediji.

 

 

NultaTačka/SrbinInfo/Sputnik

nultatacka.rs

 1,857 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *