NI ZAMRZNUTA HRANA NE TRAJE VJEČNO: OVE STVARI MORATE BACITI IZ ZAMRZIVAČA

NI ZAMRZNUTA HRANA NE TRAJE VJEČNO: OVE STVARI MORATE BACITI IZ ZAMRZIVAČA

Priznajte koliko puta ste hranu stavili u zamrzivač misleći da ste joj time produžili rok trajanja na duži vremenski period? Znamo da jeste više puta, svi to radimo, a istina je da ne bi trebalo. Pravilo je da se zamrznute namirnice ne smiju odmrzavati pa ponovno odmrzavati, ali postoje neki znakovi ni kada ta zamrznuta hrana više nije za upotrebu i kad bi trebalo da je bacite.

 

 

 

Kockice ledaDa li vam se ikada desilo da vam kockice leda imaju čudan ukus? To znači da ih redovno morate bacati, odnosno mijenjati vodu. Sigurno ne želite da vam sok poprimi ukus ribe ili nečeg drugog.

 

 

Kafa

Možda će vam zvučati pomalo čudno, ali mljevena kafa će puno duže ostati svježa u zamrzivaču od zrna kafe i ako imate baš puno kafe koju želite sačuvati prvo je sameljite pa je onda stavite u zamrzivač, piše Kućica.

 

 

Hrana po kojoj se uhvatio snijeg/led

Kod ovakvih namirnica, naravno da možete ukloniti oštećene dijelove i nadati se najboljem, ali ne bi trebao da se koristi. Da se ovo ne bi dešavalo morate biti pažljivi kada spremate hranu u zamrzivač. Morate dobro istisnuti vazduh iz kesica i posudica, te vrata zamrzivača držati što kraće otvorenima.

 

 

 

Hrana koja je odmrznuta pa ponovo zamrznuta

Nikako ni u kom slučaju nemojte koristiti ovakve namirnice. Pametno planirajte pa ako treba da zamrznete veću količinu podijelite je na porcije.

 

 

 

Namirnice koje ne možete prepoznatiOduprite se nagonu da otkinete komadić nečega pa d probate da biste bili sigurni šta se nalazi u kesi. Ako se ne možete sjetiti kada ste to zamrznuli ni o kakvoj se hrani radi, bilo bi bolje da ne rizikujete i bacite.

 1,606 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *