NI ZA VRIJEME DRUGOG SVJETSKOG RATA NIJE BILO OVAKO – ITALIJANSKI GUVERNERI POZIVAJU DA SE NEVAKCINISANIMA ZABRANI KRETANJE

NI ZA VRIJEME DRUGOG SVJETSKOG RATA NIJE BILO OVAKO –  ITALIJANSKI GUVERNERI POZIVAJU DA SE NEVAKCINISANIMA ZABRANI KRETANJE

Pet guvernera Italije pozvalo je na uvođenje mera izolacije za nevakcinisane, po uzoru na Austriju, dok Češka i Slovačka takođe pokušavaju sprovesti slične mere.

Nakon što je Austrija stavila nevakcinisane pod izolaciju, sprečavajući ih da napuste svoje domove iz bilo čega drugog osim „esencijalnih razloga“, policija je viđena kako patrolira supermarketima i autoputevima i proverava status vakcinacije stanovnika.

 

Nekoliko saveznih država u Nemačkoj takođe je najavilo da će zabraniti nevakcinisanima pristup brojnim mestima.

Češka takođe, i kako je krenulo cela EU će primeniti ove sumanute mere.

Sada bi se nevakcinisana populacija Italije, koja iznosi oko 7 miliona, mogla suočiti sa istim oblikom medicinskog aparthejda.

 

„Oni koji su vakcinisani ne bi trebalo da trpe eventualne nove blokade. Ograničenja bi se trebala odnositi samo na one koji nisu vakcinisani”, rekao je Massimiliano Fedriga, guverner Friuli-Venezia Giulia na severoistoku zemlje.

The Telegraph izveštava da “njegov stav podržavaju guverneri Toskane, Kalabrije, Ligurije i Pijemonta.”

Bivši premijer Matteo Renzi ponovio je zahtev, tvitujući: „Niste vakcinisani? Onda ostani kod kuće.”

Odlazeći premer Češke Andrej Babiš takođe je najavio da će nevakcinisanima biti zabranjen ulazak u trgovine i restorane, uz mogućnost da se ukloni negativan test (uprkos činjenici da vakcinisani i dalje mogu prenositi virus).
“Broj mrtvih raste; situacija je ozbiljna. Vakcinacija je jedino rešenje, drugog nema”, rekao je Babiš.

U međuvremenu, Slovačka će glasati o zabrani da nevakcinisani nemaju pristup tržnim centrima, hotelima, velikim javnim skupovima, teretanama i bazenima.

Uprkos tome što je celokupna odrasla populacija vakcinisana, Gibraltar takođe poziva ljude da ne prisustvuju skupovima i otkazao je svoje božićne proslave.

Nulta Tačka

 1,256 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *