NEVJEROVATNO! IZBACILI MAJKU I NJENU BEBU KOJA IMA ASTMU IZ AVIONA ZBOG MASKE (VIDEO)

NEVJEROVATNO! IZBACILI MAJKU I NJENU BEBU KOJA IMA ASTMU IZ AVIONA ZBOG MASKE (VIDEO)

Mama i njeno dete koje boluje od astme su izbačeni iz aviona kompanije American Airlines pre poletanja nakon što je dete navodno skinulo masku sa lica.

„Okrenuo je avion i ispratio nas do policajaca: Zašto? Čekajte… jer moj dvogodišnjak nije pravilno nosio masku”, napisala je mama Amanda Pendarvis na Instagramu u ponedeljak.

Na snimcima se vidi Pendarvis kako sedi sa svojim detetom, koje nekontrolisano jeca i kašlje, ali i dalje nosi masku preko lica.

„Ispratili su nas iz aviona dok sam držala masku na njegovom malenom licu. Zaista nemam reči”, rekla je mama i dodala da nikada nije odbila da nosi masku za lice.

Post Pendarvis-ove objašnjava da će pokušati da obaveste osoblje aviokompanije da je dečak, po imenu Way, imao astmu i nije mogao da nosi masku.

„Zapamtite, Way je astmatičar. Juče smo mu pokazali negativan Covid test koji je Way imao. Rekla sam mu da ima astmu i da nikada ranije nije nosio masku. Nije ga bilo briga što ovo astmatično dete bukvalno hiperventiliše”, napisala je.

Pendarvis je takođe opisala kako je letačko osoblje „ušlo u interfon da kaže celom avionu „žao mi je zbog kašnjenja, ali imamo posla sa putnikom koji ne ispunjava uslove“.

Na drugom snimku se vidi kako se mama bori kako bi stavila masku preko detetovog lica dok je on uporno odbija.

Nakon što su putnici izbačeni sa leta 1284 AA, dočekala su ih tri policajca koja su bila na mostu za ukrcavanje putnika.

Mama je sarkastično zahvalila stjuardu po imenu “Carl” na hrabrosti u uklanjanju dvogodišnje pretnje: “Hvala vam na hrabrosti, Carl na letu AA 1284… zaista je zauzeo stav i izvadio ovo čudovište iz aviona”.

U izjavi za Daily Dot, portparol American Airlines-a potvrdio je da se incident dogodio kako je opisano.

„13. septembra, let 1284 American Airlines-a vratio se na kapiju pre polaska iz Dallas-Fort Worth-a (DFW) da izbaci sa leta putnike“, rekao je portparol Andrew W. Trull. „Prvi izveštaji ukazuju na to da je stranka odbila da se povinuje uputstvima članova posade da sede i nose masku za lice preko nosa i usta. Nakon što su pristali da se pridržavaju saveznih zahteva za pokrivanje lica, svi pojedinci su ponovo rezervisani za putovanje na sledećem letu za Colorado Springs (COS)”.

Politika zahteva American Airlines-a u vezi sa maskama za lice glasi: „SAD savezni zakon nalaže da uvek nosite zaštitnu masku za lice dok ste u zatvorenom prostoru na aerodromu i na svom letu. Ako odbijete da je nosite, možda će vam biti uskraćeno ukrcavanje i buduće putovanje American-om. Takođe se možete suočiti sa kaznama prema saveznom zakonu. Ova pravila se ne primenjuju na decu mlađu od 2 godine ili ako imate invaliditet koji vas sprečava da nosite zaštitnu masku za lice i ispunjavate uslove za izuzeće”.

Pravila napominju da postoje izuzeci za korisnike sa invaliditetom, međutim, dodaje se, „morate nas kontaktirati najmanje 72 sata pre nego što planirate putovanje i morate putovati sa dokumentacijom koja potvrđuje negativan Covid test ili oporavak od infekcije“.

 


 

 

Nulta Tačka/InfoWars

 914 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *