NENORMALNOST U ITALIJI – ,,ITALIJA BI USKORO MOGLA DA UVEDE OBAVEZNU VAKCINACIJU ZA SVE GRAĐANE”

NENORMALNOST U ITALIJI – ,,ITALIJA BI USKORO MOGLA DA UVEDE OBAVEZNU VAKCINACIJU ZA SVE GRAĐANE”

Italija bi eventualno mogla da uvede obaveznu vakcinaciju protiv COVID-a 19 za sve građane izjavio je danas premijer te zemlje Mario Dragi a prenosi Rojters.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Vlada je već postavila obavezu da se medicinski radnici vakcinišu ako žele da dobiju platu ali Dragi je rekao da bi vakcinacija mogla da postane obavezna za sve građane kada vlasti EU daju potpuno odobrenje vakcinama.

Evropska agencija za lekove (EMA) dala je uslovono odobrenje za četiri vakcine. To bi se nakon daljih provera moglo i nadograditi na takozvano standardno odobrenje za prodaja a tada bi rekao je Dragi, to moglo da postane obavezno za sve.

 

 

Takav potez bi verovatno izazvao žestoko protivljenje u zemlji koja je u poslednjoj deciniji doživela porast skepticizma o svim vrstama vakcina nako niza afera is sfere zdravstva u kojima su učestvovali medicinski stručnjaci.

 

Premijer je rekao novinarima da je uveren da će 80% svih Italijana od 12 i više godina biti potpuno vakcinisano do kraja meseca, naspram sadašnjih 70,5%.

Dodao je da njegova vlada planira dodatno da proširi upotrebu takozvanih Green Pass zdravstvenih dokumenata koji su trenutno potrebni za putovanja na daljinu, pristup mnogim aktivnostima u slobodno vreme a takođe su vakcine obavezne i za sve školske radnike.

 

 

 

Zvaničnii su prošle nedelje rekli da razmišljaju o proširenju programa na sve koji rade u javnim preduzećima i supermarketima.

Sistem je takvim najavama izazvao masovne proteste koji se bore protiv gaženja ljudskih sloboda.

Bez obzira na visoku stopu vakcinacije u ovoj zemlji tamošnji lekari strahuju od skoka broja obolelih od COVID-a 19 što bi zar ne mislite bilo čudno, ukoliko su se masovno vakcinisali kako je to moguće? Ah, da. Izrael.

 1,105 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *