NE PODRŽAVATE MARIHUANU? POSLIJE OVOGA ĆETE PROMIJENITI MIŠLJENJE

NE PODRŽAVATE MARIHUANU? POSLIJE OVOGA ĆETE PROMIJENITI MIŠLJENJE

Popularna ‘trava’ ne mora biti samo za pušenje. Evo što može učiniti za vašu problematičnu kožu

Kontroverzna biljka posjeduje protuupalna i antibakterijska svojstva koja mogu pomoći ljudima s kožnim oboljenjima.

 

 

 

Mnoge zemlje počele su zagovarati legalizaciju zelene biljke, a liječnike sve više zanima njen učinak na zdravlje i u kojim je sve medicinskim sferama mogu koristiti. U istraživanjima se znanstvenici fokusiraju najviše na druge komponente, osim THC-a, u travi, prenosi RTL.

 

 

Kanabidiol (CBD), kanabikromen (CBC), cannabigerol (CBG) i kanabinol (CBN) ne čine čovjeka ‘napušenim’, ali djeluju na poboljšanje psorijaze i ekcema koji muče ogroman dio populacije.

Ekcem je stanje kože pri čemu nas koža intenzivno svrbi, suha je, crvena i peruta se. Može iskočiti bilo gdje na tijelu pa tako i na licu, a čak 15 milijuna ljudi bori se s ekcemima samo u Velikoj Britaniji.

 

 

Za ovu bolest nema lijeka, već samo tretmani koji ublažavaju simptome. Međutim, takva sredstva s kortikosteroidima ne možemo nanositi često.

Marihuana bi mogla biti prirodna alternativa kojom bi se ublažilo crvenilo i suhoća kože.  Komponentu marihuane, CBD, koja bi to omogućila Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je bezopasnom i nemogućom za zloupotrebu.

 

 

 

 

 

Nažalost, stigma i kruti zakoni i dalje onemogućavaju znanstvenicima da u potpunosti istraže ‘travu’ kako bi iskoristili sav njen potencijal.

 

 

 

 

 

 

hayat

 1,312 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *