NE FUNKCIONIRA ALI PSIHOPATE NE ODUSTAJU – IZRAEL SADA PREPORUČUJE ČETVRTU DOZU VAKCINE SVIMA KOJI IMAJU PREKO 18. GODINA

NE FUNKCIONIRA ALI PSIHOPATE NE ODUSTAJU – IZRAEL SADA PREPORUČUJE ČETVRTU DOZU VAKCINE SVIMA KOJI IMAJU PREKO 18. GODINA

IZRAEL (Jerusalim): Stručni panel u utorak je savetovao izraelsku vladu da počne da nudi četvrtu dozu vakcine svima starijim od 18 godina, navodeći istraživanje koje pokazuje da to pomaže u sprečavanju infekcije COVID-19 i teške bolesti.

Savetodavni komitet je rekao da istraživanje pokazuje da četvrta doza pruža tri do pet puta veći nivo zaštite od ozbiljnih bolesti i dvostruko veću zaštitu od infekcije u poređenju sa tri doze. Direktor Ministarstva zdravlja mora da odobri preporuku.

Izrael već nudi drugi buster za sve starije od 60 godina i one sa visokim rizikom dok se bori da obuzda talas infekcija izazvanih veoma zaraznom varijantom omikron. Izrael je počeo da nudi treće doze opštoj populaciji prošlog leta.

 

 

IZRAEL SADA PREPORUČUJE ČETVRTU DOZU VAKCINE SVIMA KOJI IMAJU PREKO 18. GODINA

 

 

Podaci iz izraelskog ministarstva zdravlja pokazuju da trenutno ima oko 580.000 aktivnih pacijenata, od kojih je samo 845 na listi teško bolesnih. Skoro polovina stanovništva primila je treću dozu, a više od 600.000 je dobilo četvrtu. Izrael je prijavio 8.487 smrtnih slučajeva od početka pandemije.

Izrael je bio na čelu distribucije vakcina otkako su ih odobrile zdravstvene vlasti krajem 2020. Prikupio je obimne podatke iz kojih druge zemlje mogu da vide kako vakcinacija i broj doza utiču na pandemiju.

 

 

 

 

Nulta Tačka/ArabNews

 825 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *