Napravite sami vlažne maramice za dezinfekciju

Napravite sami vlažne maramice za dezinfekciju

Sve su više u prodaji maramice na kojima jasno piše da su isključivo za osvježenje ali ne i za dezinfekciju. Ako su vam – na putu ili tokom boravka u prirodi – potrebni ubrusi kojima ćete zaista da dezinfikujete ruke, najbolje je da ih pripremite sami.

 

Svima nam je poznat osjećaj kad pokušavamo da očistimo prljave ruke vlažnim maramicama – mažemo i razmazujemo, širi se poznati vještački miris, ali nikad nemamo osjećaj da su nam ruke ponovo čiste.

 

https://aura.ba/wp-content/uploads/2018/11/vlazne-maramice-2.jpg

 

Za duže putovanje ili boravak u prirodi najbolje je da pripremite vlažne maramice koje možete da upotrebite za istinsku dezinfekciju.

Napravite mješavinu od sljedećih sastojaka: 200 ml troprocentnog hidrogena, 200 ml alkoholnog sirćeta, 100 ml limunovog soka i osam kapi esencijalnog ulja čajevca.

 

 

Slikovni rezultat za vlazna maramica

 

Nabavite čvrste ubruse od mješavine sintetike i celuloze za jednokratnu upotrebu, potopite ih u mješavinu, dobro ocijedite i spakujte u plastičnu kesu sa plastičnim patent-zatvaračem. Ukoliko ne možete da nabavite odgovarajuće ubruse, dobro će poslužiti i sasvim tanke frotirske kuhinjske krpe koje onda možete koristiti više puta.

 1,837 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *