Namirnice koje najbolje ublažavaju problem žgaravice

Namirnice koje najbolje ublažavaju problem žgaravice

Slikovni rezultat za zgaravica

 

 

Ovo su, prema mišljenju stručnjaka, najbolje namirnice protiv žgaravice, a možete ih kombinirati u bezbroj kombinacija.

 

PATITE li od čestih žgaravica, vašem je organizmu potrebno prirodno rješenje kojim ćete zaustaviti taj neugodni osjećaj, pomoći si da se problem sanira te tako smanjiti rizik da žgaravica postane ozbiljnija zdravstvena smetnja.

Nekome se žgaravica javlja povremeno, no ima i onih koji se sustavno bore s tim neugodnim problemom iako bi, uz male promjene prehrambenih i životnih navika, mogli znatno smanjiti taj ne baš rijetki problem.

 

Žgaravicu uzrokuje vraćanje želučane kiseline u jednjak što daje osjećaj žarenja i bola koji se javlja na području prsa i jednjaka, a mnogi nisu svjesni kako dugotrajno življenje uz žgaravicu, bez promjene navika, može voditi mnogo većim zdravstvenih problemima. Kao uostalom i svaki drugi zdravstveni problem koji se ne sanira.

 

Zato danas donosimo savjete iz knjige “Dropping Acid: The Reflux Diet Cookbook & Cure”, koju su zajedničkim snagama napisali stručnjaci za prehranu Jamie Koufman i Jordan Stern te francuski šef, kuhar Marc Bauer.

U knjizi su se fokusirali na namirnice i prehrambene kombinacije koje slove kao lijek protiv žgaravice, a mi vam donosimo popis namirnica koje biste svakako trebali uvrstiti u prehranu ako ste i vi od onih koje muči ovaj problem.

Ovo su, prema njihovom mišljenju, najbolje namirnice za ublažavanje žgaravice, a možete ih kombinirati u bezbroj kombinacija:

Zobena kaša 

Đumbir 

Aloe vera 

Salate (bez rajčice, luka, sira i industrijskih dresinga) 

Banana

Dinja

Komorač 

Piletina i puretina 

Riba i morski plodovi 

Korjenasto i zeleno povrće 

Celer 

Peršin 

 1,149 total views,  4 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *