Na ove načine možete ozbiljno narušiti svoje intimno zdravlje

Na ove načine možete ozbiljno narušiti svoje intimno zdravlje

NAŠI spolni organi jedni su od najosjetljivijih u tijelu i zahtijevaju poseban oprez i njegu. Nepažnjom na sljedećih nekoliko načina mogle biste oštetiti vaginu i narušiti svoje intimno zdravlje.

 

 

 

 

1. Prakticirate vaginalni seks nakon analnog

Sve što je dodirivalo anus nosi fekalne bakterije. U slučaju da vam ih partner prenese na genitalno područje, mogle biste zaraditi opasnu gljivičnu infekciju.

 

 

2. Koristite grube predmete za zadovoljavanje

Vaginalno područje iznimno je osjetljivo i sve što nije namijenjeno u tu svrhu bi vas moglo ozlijediti ili vam donijeti upalu rodnice.

 

 

3. Koristite tampone natopljene alkoholom

Neko vrijeme je kružio trend natapanja tampona votkom kako bi se djevojke što lakše napile. Ne moramo vam dva puta govoriti da ovo ne pokušavate ni u snu.

 

 

4. Kupate se u parnim kupeljima

Postoje čak parne kupke koje su namijenjene isključivo za genitalno područje. Ovaj korejski izum funkcionira tako da čučite 15 minuta iznad lavora s vrućom vodom i mješavinom eteričnih ulja. Najbolje bi bilo kada to ne biste isprobavale jer bi vam para mogla prouzrokovati opekotine, a eterična ulja iritacije.

 

Slikovni rezultat za woman health

5. Mažete se uljem čajevca

Ulje čajevca nije pogodno za intimno područje zato što može izazvati bolne iritacije. Umjesto njega koristite bademovo ili kokosovo ulje.

 

 

6. U erotskim igricama koristite čokoladu i šlag

Koliko god zvučalo seksi, ove slastice u sebi sadrže veliku količinu šećera koja može promijeniti pH vagine. Ako već želite na ovaj način začiniti seksualni život, izbjegavajte područje niže od početka stidnih usana.

 

 

7. Koristite vazelin kao lubrikant

Vazelin se proizvodi iz nafte i može biti odgovoran za razne upale i infekcije rodnice. Radije se odlučite za prave lubrikante kojima je to jedina namjena.

 

 

 

 

index rouge

 1,448 total views,  2 views today

admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *